Čak i psi odlaze u Njemačku

Nijemci vole pse! Njemačka ambasada zato podržava rad Animal Care Centar iz Mostara kako bi psi lutalice iz Bosne i Hercegovine uskoro pronašli novi dom u Njemačkoj“, napisali su u svojoj objavi.
Njemačko veleposlanstvo u Sarajevu odlučilo je podržati rad organizacije Animal Care Centar iz Mostara kako bi psi lutalice iz Bosne i Hercegovine uskoro pronašli novi dom u Njemačkoj.

Nijemci vole pse

Na službenoj  Facebook stranici Veleposlanstva Njemačke u Sarajevu objavljena je lista pasmina koje su najdraže Nijemcima.
„Nijemci vole pse! Njemačka ambasada zato podržava rad Animal Care Centar iz Mostara kako bi psi lutalice iz Bosne i Hercegovine uskoro pronašli novi dom u Njemačkoj.“, napisali su u svojoj objavi.
Nijemci su objavili i napopularnije pasmine koje se traže u Njemačkoj.
Na prvom mjestu su mješanci, na drugom labradori, a na trećem njemački ovčari. Na četvrtom mjestu čivauve, a na petom francuski buldozi.
Akciju Veleposlanstva Njemačke pozitivno su ocijenili korisnici društvenih mreža jer je u BiH skoro čitavu deceniju izražen problem pasa lutalica. Parlament BiH usvojio 2009. godine Zakon o dobrobiti i zaštiti životinja, no Zakon nikad nije zaživio u praksi.
Podsjećamo, organizacija Animal Care Centar do sada je u Njemačkoj već udomila više stotina pasa i mačaka koji su tako sklonjeni s mostarskih ulica.

Azil za pse

Inače, ova organizacija radi na projektu azila za pse,  objektu koji se grad u naselju Kozica iznad Mostara. Taj objekt će osim boxova za pse imati i ambulantu, prijemnu prostoriju za pse, kuhinju za pripremu hrane, te prostoriju za operativne veterinarske zahvate i oporavak životinja. Kompletan projekt realiziraju Animal Care Centar i njemački Streunergluck. Završetak radova će, prema riječima aktivista Animal Centra, zavisiti od daljeg dotoka novčanih sredstava. U projekt su ušli sa mnogo optimizma, dobili su prethodno brojna obećanja, od kojih su neka dosad i realizirana, ali neka, nažalost, i ne. Zbog onih nerealiziranih, sve planirano teče sporije od očekivanog. Dok se projekt ne završi, hercegovački i  mostarski psi poput mnogih ljudi, Mostaraca i Hercegovaca, uz pomoć njemačkog Veleposlanstva, bolji život pronalaze u, za mnoge obećanoj zemlji – Njemačkoj!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *