Bukvić: Za tri godine plasirano 111 miliona KM u privredu KS

Kanton Sarajevo ima veliki potencijal, a četiri strategijske grane razvoja su metaloprerađivačka industrija, drvna industrija, IT sektor i turizam – rečeno je danas u Sarajevu na otvaranju treće Međunarodne poslovne konferencije Kantona Sarajevo, koju je organiziralo Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo sa partnerima, Privrednom komorom KS, Austrije (Koruške i Štajerske), te BBI bankom u ulozi partnera Konferencije.

Predsjednik Uprave BBI Amer Bukvić je kazao da je BBI banka u saradnji sa Vladom KS u posljednje tri godine plasirala 111 miliona KM putem kojih su omogućili subvencioniranje privrednih subjekata na području Kantona Sarajevo.

– BBI banka u saradnji sa Kantonom Sarajevo omogućila je privrednicima pristup najpovoljnijim finansijskim sredstvima, koja se pod ovim uvjetima ne mogu naći ni na tržištu Evrope. Trenutno imamo na raspolaganju subvencioniranu liniji u kojoj krajnji korisnici, privrednici, imaju na raspolaganju sredstva po stopi nula posto – izjavio je danas na konferenciji Bukvić, dodajući kako je ovaj model privatno-javnog partnerstva dobar primjer za realizaciju uspješnih projekata.

Bukvić je pozvao privrednike da posjete Sarajevo Halal Fair – međunarodni sajam halal industrije koji će u četvrtak 27. septembra biti otvoren u centru Skenderija.

Bit će to prilika za susrete domaćih i regionalnih proizvođača sa distributerima iz cijelog svijeta. Prijavljeno je više od 90 izlagača, a učesnici dolaze iz 36 zemalja svijeta, saopćeno je iz BBI banke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *