Brkić razgovarao s Poupart

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio je danas veleposlanicu Kanade za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Budimpešti Isabellu Poupart.

Sugovornici su se složili da su bilateralni odnosi dvaju zemalja prijateljski te iskazali zadovoljstvo suradnjom između Kanade i Bosne i Hercegovine.

Zamjenik ministra Brkić je tijekom razgovora istaknuo značaj aktiviranja Akcijskog plana za članstvo u NATO – MAP u 2017. godini pri čemu je naglasio da Bosna i Hercegovina ulaže značajne napore u ispunjavanju preostalih uvjeta za aktiviranje članstva.

Brkić i Poupart su također razgovarali i o potrebama i mogućnostima suradnje dvaju zemalja u oblasti modernizacije vojne opreme Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u skladu sa NATO standardima.

Veleposlanica Poupart je istaknula da je Kanada zainteresirana za stanje u Bosni i Hercegovini kao i za daljnji razvoj dobrih odnosa između dvije zemlje naglasivši da su putem programa Kanadskog fonda za lokalne inicijative izdvojena donatorska sredstva za financiranje nevladinog sektora u Bosni i Hercegovini koja će služiti za provedbu projekata u lokalnim zajednicama, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *