‘Bridge’ povezuje umjetnike u okviru Street Arts Festivala Mostar

Street Arts Festival Mostar i Agencija lokalne demokratije Mostar predstavljaju umjetnički koncept ‘BRIDGE’, koji se održava tijekom trajanja 7. izdanja Street Arts Festivala u razdoblju od 14. do 18. lipnja.

Riječ je o projektu BeRlin cultural Intervention-Differentes Grow Equal, koji umrežava umjetnike iz Berlina, Mostara, Sarajeva i Tuzle, a kojega je podržalo njemačko Veleposlanstvo u Sarajevu.

U sklopu svog programa, ‘BRIDGE’ će biti domaćin jednom od priznatijih apstraktnih uličnih umjetnika iz Berlina, Johannesa Mundingera, koji će oslikavati mural u Šantićevoj ulici i gdje će također intervenirati umjetnici iz Sarajeva Rikardo Druškić i Saša Peševski. U tom razdoblju festival će ugostiti i sarajevsku umjetnicu Sunitu Fišić, zatim lokalnog umjetnika Marka Zakkya Zadru, te Darku Jovičića i Miroslava Remetića iz Tuzle.

Ovaj festivalski koncept nastao je iz želje da se mladi umjetnici iz BiH umreže s autorima iz Berlina, s ciljem da se te suradnje nastave i da mostarska platforma urbane kulture doživi još više progresa.

Pored oslikavanja murala bit će upriličen bogat kulturni program koncepta ‘BRIDGE’, koji će se održati 16. lipnja.

U 19 sati u OKC Abrašević bit će održana izložba “Art Show” Sunite Fišić, nakon koje će u 21 sat početi multimedijalni performans “Lovevolution” koji objedinjuje sliku, zvuk, poeziju i ples, a u kojem sudjeluju DJ Marina Mimoza (Mostar), pjesnikinja Ivana Vezilić (Mostar), slikarice Sabina Maslo (Mostar) i Ale Senso (Berlin), violinistica Suzana Vinković ( Sarajevo) i Jasmin Jessie Mutić (Mostar).

Nakon toga slijedi After Party u Coco Locu “StreetArtura Vinyl Box” na kojem će svi ljubitelji kvalitetnog elektronskog zvuka moći uživati u setovima gostujućih DJ-eva, koji će puštati glazbu s vinyla. To su DJ-evi Andre Schone iz Berlina i Keon iz Sarajeva.

“Ovim projektom želimo podržati multikulturalnu platformu ulične umjetnosti kao i elektronsku scenu u gradu te formalizirati suradnju sa Street Arts Festivalom, s čijim je timom bilo veliko zadovoljstvo planirati umjetničku priču cijelog koncepta”, kažu iz Agencije lokalne demokracije Mostar.

“Pozivamo građane da budu dio ove posebne festivalske energije i dožive nova umjetnička iskustva”, poručio je festivalski tim.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *