Branio se da su samo htjeli pomoći djevojci, a pištolj je sam opalio

Županijski sud u Sarajevu odredio je pritvor Dejanu Zariću (22) zbog sumnje da je u nedjelju navečer pokušao ubiti Muamera Pauneskua (37) u sarajevskom naselju Dolac-Malta, potvrđeno je u Tužiteljstvu Sarajevske županije. Pritvor za Zarića je zatražen zbog bojazni od bijega, mogućnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, sakriti dokaze i ometati istragu te jer bi mogao dovršiti započeto ili ponoviti novo kazneno djelo.

Tužiteljstvo Sarajevske županije uputilo je prijedlog Županijskom sudu Sarajevo za određivanje pritvora Dejanu Zariću (22), koji je osumnjičen da je pokušao ubiti Muamera Pauneskua (37) u sarajevskom naselju Dolac-Malta.

Od izvora bliskog istrazi saznajemo da je Zarić kazao inspektorima kako nije namjeravao raniti Pauneskua, nego ga samo prepasti zbog Aldine Džindo, kojoj je htio pomoći, jer ju je napadnuti maltretirao. Rekao je da je pištolj slučajno opalio te da ga je nakon toga bacio. Bio je, kako je rekao inspektorima, spreman predati pištolj, ali ga nije mogao naći. Isti izvor otkrio je da je priveden i drugi napadač, ali je nakon saslušanja odmah pušten.

Paunesku je u nedjelju navečer teško ranjen u naselju Dolac-Malta. Na njega su pucali Zarić i njegov prijatelj te su ga po dva puta iz pištolja pogodili u glavu i tijelo. Muamerova djevojka Aldina Džindo unajmila je stan u Ulici Envera Šehovića na području općine Novo Sarajevo, u kojem je boravila s njim.

Tog dana kad je ranjen, prijavila ga je za nasilje, zbog čega je intervenirala policija. Navodno joj je Muamer uzeo ključ od stana i nije joj ga htio vratiti, prijeteći da će je proganjati dok je živ. Muamer je te noći kad je napadnut sjedio u nargila baru “Hurem” u ulici Envera Šehovića.

Napadači su trčali za njim sve do parkinga na raskrsnici ulica Malta i Bugojanska, gdje su ga stigli. Tu su ga pogodili i on je pao. Liječnici su mu konstatirali teške ozljede i zadržan je na liječenju u bolnici. Paunesku je otprije poznat policiji po činjenju kaznenih djela.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *