Bošnjaci Kanade i SAD-a traže zabranu političkog djelovanja Milorada Dodika

Bošnjačko američka nacionalna asocijacija, Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike i Institut za istraživanje genocida Kanada traže od visokog predstavnika u BiH i Vijeća za implementaciju mira u BiH da iskoriste ovlasti i zabrane političko djelovanje Miloradu Dodiku.

– Uime Bošnjaka, preživjelih žrtava genocida koji žive u SAD i Kanadi, kao i Amerikanaca i Kanađana te organizacija potpisnika ovog pisma pozivamo vas da, zbog kontinuiranog antibosanskog djelovanja (što je i antieuropsko, antiameričko, antikanadsko,… djelovanje) iz političkog života hitno suspendirate Milorada Dodika, aktuelnog predsjednika manjeg bh. entiteta Republika Srpska i zabranite mu učešće na oktobarskim izborima u BiH na poziciju člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine – navode u otvorenom pismu.

Preciziraju ‘konkretnim i odlučnim mjerama odgovorite na ozbiljne prijetnje miru i stabilnosti u BiH’ te insistiraju ‘Milorada Dodika odmah suspendirajte iz političkog života u BiH i da mu odmah zabranite učešće na izborima u državi koju negira i ponižava’.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *