BOŠKOVIĆ NAKON ŠTO NIJE DOBIO PODRŠKU: ‘Ovo je tek početak utakmice’

Mladen Bošković, koji danas nije dobio potrebnu većinu glasova za jednog od dvoje dopredsjedavajućih Predstavničkog doma Federalnog parlamenta, smatra da je time “demonstrirano ono što se u zadnje vrijeme inače dešava u Federaciji, odnosno Bosni i Hercegovini,  da legitimni predstavnici Hrvata ne mogu biti ono što im po Ustavu i zakonu pripada”.

Bošković je tim riječima izrazio i mišljenje poslaničkog kluba stranaka predvođenih Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) BiH, nakon što u današnjem nastavku konstituirajuće sjednice Predstavničkog doma Federalnog parlamenta poslanici nisu dali neophodnu većinu od najmanje 50 glasova za njegov izbor u rukovodstvo Doma u novom, postizbornom mandatu.

Bošković je najavio da se klub HDZ-HNS neće prestati boriti za interese Hrvata na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine, pa tako i Federacije.

– Ovo je tek početak utakmice koja će sigurno završiti na način da će legalni i legitimni predstavnici Hrvata sjediti u zastupničkim klupama Parlamenta FBiH – njegove su riječi.

Ni druga dva kandidata za dopredsjedavajućeg, Mara Đukić iz poslaničkog kluba Demokrtska fronta- Građanski savez, kao ni Sabina Ćudić iz Kluba Naše stranke, nisu dobili potrebnu većinu glasova na današnjoj sjednici.

Sabina Ćudić je nakon toga novinarima kazala da kadrovsko nepopunjavanje rukovodstva ne znači i blokadu dajnjeg rada Doma u novom mandatu.

Kao pozitivnu činjenicu je istaknula da su stranke BH Bloka danas predlagale dvije kandidatkinje u rukovodstvo, nju i Maru Đukić, kao i da je prvi put za tu funkciju predlagan neko iz reda ostalih naroda, a ne samo konstitutivnih.

– Đukić je, naime, bila kandidatkinja iz reda Hrvata, dok se Ćudić izjašnjava kao Bosanka i Hercegovka – kazala je ona novinarima.

Rukovodstvo u postizbornom mandatu Predstavničkog doma djelomično je kadrovski popunjeno jer je novembra prošle godine, u prvom dijelu ove konstituirajuće sjednice, imenovan predsjedavajući Doma, Elvir Karajbić iz Socijaldemokratske partije BiH. Rukovodstvo će se smatrati kompletiranim kada bude imenovano i dvoje dopredsjedavajućih.

6 thoughts on “BOŠKOVIĆ NAKON ŠTO NIJE DOBIO PODRŠKU: ‘Ovo je tek početak utakmice’

 • siječanj 9, 2019 at 1:52 pm
  Permalink

  Boškoviću, pamet u glavu i HDZ-u i Čoviću! Ničija nije gorjela do zore! HNS-ova je već izgorila. Čekamo kada će SIPA da navrati u Aluminij, elektroprivredu, telecom, javna preduzeća, luku Ploče itd! Naravno, aerodrom Mostar – putnici iz Sarajeva neće više plačati taksu od 20 KM a za račun aerodroma u Mostaru. Neka vam to nadoknadi HNS – oni koji se vozaju do Zagreba svaki dan! Naravno, znamo i zašto se vozaju!

  Reply
 • siječanj 9, 2019 at 3:29 pm
  Permalink

  Eto politike Covic na proslavi Rs fuj smece ustasko

  Reply
 • siječanj 11, 2019 at 9:10 am
  Permalink

  RS je međunarodno priznata i obiljezava dan svog nastanka,Srbi i Hrvati su bratski narod po obicajima i tradiciji te vjeri!
  Od srca cestitam,a vi ostali jedite govna

  Reply
 • siječanj 11, 2019 at 11:46 am
  Permalink

  Najdi se sam smrdove

  Reply
 • siječanj 11, 2019 at 11:47 am
  Permalink

  Najdi se sam govana

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *