Bogat program prvog izdanja Salona akademske knjige

Na prostoru Sportskog igrališta Gimnazije Mostar postavljen je izložbeni paviljon 1. salona akademske knjige, koji će biti otvoren do subote, 22. rujna, u vremenu od 10 do 21 sat.

Ulaz na sajam i sve prateće programe je besplatan i slobodan za sve posjetitelje, saopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

U okviru 1. salona akademske knjige, 20. rujna, u 11:30 sati predviđeno je predstavljanje naslova iz edicije Memoria Bosniaca: Književna i politička djelatnost Jovana Kršića između dva svjetska rata, Kulturno historijska zaostavština Mehmed-bega Kapetanovića Ljubušaka te Kulturno historijska zaostavština Silvija Strahimira Kranjčevića.

Nakon toga, u 12:30 sati bit će upriličena radionica ‘Putevima akademskog pisanja’ te u 14 sati predstavljanje knjige ‘Pravo na udruživanje, političke partije i nevladine organizacije u savremenom pravno-političkom sistemu, uporednom i međunarodnom pravu’ autorice prof.dr. Rebeke Kotlo.

Predstavljanje izdavačke djelatnosti Instituta za jezik Sarajevo planirano je u 15 sati, a sat kasnije predstavljanje zbornika ‘Slovo o Hamzi Humi’, ‘Slovo o Aleksi Šantiću; A.B. Šimiću i Zuku Džumhuru’. Predstavljanje knjige ‘Ciceron i prirodno pravo’, autora prof. dr. Zdravka Lučića, bit će upriličeno u 17:30 sati, stoji u saopćenju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *