Bjeliš: Teško će biti zbog odlazaka, ali u Izviđaču uvijek iskoče neki novi mladi igrači

Ljubuški Izviđač je u ponedjeljak večer počeo pripreme za sljedeću sezonu u kojoj se u klubu nadaju da bi trebali igrati regionalnu SEHA ligu, iako službene potvrde za to još uvijek nema.

Ukoliko igrali ovo natjecanje, a što bi po svim pokazateljima najvjerojatnije trebali, imat će nešto više od 30 dana za pripremu pošto bi natjecanje u SEHA ligi trebalo započeti 28. kolovoza.

– To je nešto manje vremena od potrebnog, pogotovo kad se ovako složi sasvim nova ekipa. Ali što je tu je, kaže novi trener Izviđača Mario Bjeliš (41).

Bivši povremeni hrvatski rukometni reprezentativac je trener već šestu sezonu, a prethodno je tri godine vodio matični Metković, potom dvije sezone Split. Oba kluba u Prvoj hrvatskoj ligi Jug, odnosno drugom rangu natjecanja.

– Svake godine smo se borili za prvaka, malo je nedostajalo da budemo i prvaci. Kad me kontaktirala uprava Izviđača, prihvatio sam poziv. Ipak je to klub koji je prvak države, svake godine se bore za titulu, a SEHA liga je poseban mamac svima, kako igračima, tako i trenerima. To je sigurno veliki izazov, istaknuo je Bjeliš.

Uvodni tjedan priprema će Skauti odraditi u Ljubuškom, a u sljedeći ponedjeljak idu na Kupres na sedam dana. Izviđač će i ove godine sudjelovati na Dobojskom turniru prije ulaska u natjecateljski dio sezone.

– Moramo definirati igrački kadar, to nam je pod broj 1, poručio je novi trener.

Dosta igrača je otišlo iz kluba pa će novo sudjelovanje u SEHA ligi vjerojtno opet biti samo odlična prilika za stjecanje iskustva nove generacije igrača.

– Vidimo tko je sve u SEHA ligi, to je praktički Liga prvaka. Realno su to bolji klubovi od nas, ali to ništa ne mijenja, dat ćemo sve od sebe da izgledamo što bolje. Izviđač je klub koji je samo zadnjih pet – šest sezona dao ogroman broj igrača u europske klubove. Novi odličan primjer su Josip Šarac (Celje), David Mandić (Zagreb) i Mateo Rodin (Nancy). Teško će biti bez njih, ali uvijek dolaze mlađi kojima treba dati šansu. Izviđač je po tome poznat, a uvijek netko od tih mladih nadarenih igrača iskoči, kaže Bjeliš.

Bit će to i oblik kaljenja za proljetno doigravanje za prvaka BiH.

– Ne poznajem dovoljno bh. ligu, ali ću usput upoznati snagu klubova. Izviđač se uvijek borio za titulu prvaka pa će tako i ove godine, zaključio je Mario Bjeliš. Er.B.

Stigao i Duje Maretić

Izviđač je ovog ljeta doveo tri igrača Zrinjskog, lijevo krilo Vedrana Delića, pivota Dragana Šoljića i gol

 

mana Gorana Anđelića. Posljednja prinova je desno krilo Duje Maretić (Split).

– Trebaju nam i desni i lijevi vanjski, ali ćemo to rješavati u ovisnosti od klupskih mogućnosti i onoga što se nudi, kazao je Bjeliš.

Iz ekipe koja je osvojila naslov prvaka BiH prošle sezone klub su napustili Josip Šarac (Celje), David Mandić (Zagreb), Mateo Rodin (Nancy), Marko Ivanković (Vogošća), Ivan Budalić (Slovenija), Božidar Leković (?) te trener Silvio Ivandija (Dubrovnik).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *