BIVŠI DIREKTOR CIA-e: Trump je podmitljiv, nemoralan i korumpiran

Bivši direktor Centralne obavještajne agencije John Brennan optužio je američkog predsjednika Donalda Trumpa da je “podmitljiv, nemoralan i politički korumpiran”, jer se radovao smjeni zamjenika direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Andrewa McCabea.

Brennan je reagirao na Trumpovu objavu na Twitteru koji je objavio nekoliko sati nakon što je američki državni tužitelj Jeff Sessions priopćio da je smijenio McCabea, prenosi Tanjug. Trump je više puta optužio McCabea da je nečastan, podsjeća AP.

“Kada se u potpunosti sazna za tvoju podmitljivost, nemoral i političku korupciju, zauzet ćeš mjesto koje zaslužuješ kao osramoćeni demagog na smetlištu povijesti. Možeš žrtvovati Andyja McCabea, ali nećeš uništiti Ameriku… Amerika će trijumfirati nad tobom”.

Brennan je bio direktor CIA-e tijekom drugog mandata predsjednika Baracka Obame.

Sessions je otpustio McCabea na osnovu preporuke disciplinske komisije FBI-ja.

“Na osnovu izvještaja generalnog inspektora, istrage Ureda FBI-ja za profesionalnu odgovornost i preporuka visokog dužnosnika tajništva, odlučio sam smijeniti Andrewa McCabea”, naveo je Sessions u priopćenju.

Nekoliko sati poslije toga, Trump je napisao na Twitteru: “Andrew McCabe OTPUŠTEN, veliki dan za vrijedne muškarce i žene FBI-ja. Veliki dan za demokraciju. Licemjerni James Comey je bio njegov šef i činio da McCabe djeluje nedužno. Znao je sve o lažima i korupciji na najvišim nivoima FBI-ja!”

McCabe, koji je u jednom trenutku bio drugi čovjek agencije, i koga je predsjednik Trump javno kritizirao zbog navodne političke pristranosti i želio da otpusti, podnio je ostavku na svoj položaj u FBI-ju 30. siječnja. Planirao je da se umirovi u nedjelju, na svoj rođendan, uz pune beneficije. Međutim, sada kada je otpušten dio njegove mirovine ili čak kompletna mirovina mogli bi biti ugroženi, piše Glas Amerike.

Poslije Sessionsovog priopćenja McCabe je uzvratio svojim: “Ovaj napad na moj kredibilitet je dio šireg pokušaja ne samo da budem oklevetan ja osobno, nego i da se ukalja ugled FBI-ja, agencija za provođenje reda i profesionalaca u obavještajnim službama uopće”.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *