Bivša djevojka svjedočila u korist Amela Sejfovića

Svjedočenjem Naide Kadrić, bivše djevojke prvooptuženog Amela Sejfovića, danas je u sarajevskom Županijskom sudu nastavljeno suđenje optuženima za pljačku Raiffeisen banke na Ilidži u studenom 2015. godine, prilikom koje je poginuo prolaznik Kemo Bašić, prenosi Faktor. Kadrić je, svjedočeći u korist obrane, ispričala kako je sa Sejfovićem bila u vezi od 2011. do 2012. godine. Prema njenim riječima, oni su se u tom periodu viđali skoro svako drugi dan. Odgovarajući na pitanja Sejfovićevog odvjetnika Muhidina Kape, svjedokinja je kazala da je tijekom druženja s njim primijetila da je Sejfović imao novca.

– On se lijepo oblačio. Tada je vozio tamno plavi Audi. Nismo pričali kako ga je kupio, mislim da je dobio od strica iz Njemačke, kod kojeg je, koliko se sjećam, trebao i ići, kazala je Kadrić. Suđenju nije pristupio svjedok Nezir Sejfović, jer mu nije uručen poziv. Prema riječima  branitelja Kape, ovaj svjedok će biti u Sarajevu sljedećeg tjedna, tako da će tada svjedočiti.

Tužiteljstvo je u sudski spis uložilo evidencije prisustva na suđenjima, iz kojih je vidljivo da je najavljeni svjedok obrane u tri navrata prisustvovao ročištima, te tražilo da se odbije njegovo svjedočenje.

– On je trebao svjedočiti na okolnosti toga da su mom branjeniku osobe iz Srbije i Crne Gore, nakon što je izašao iz zatvora u Zenici, dale 2.500 eura. Ako je to smetnja za saslušanje, odustajem od ovog svjedoka, kazao je Kapo. Odvjetnik Rusmir Karkin odustao je od saslušanja svog branjenika Gorana Šakote. Sljedeće ročište zakazano je za 27. prosinca, kada se očekuje svjedočenje četiri svjedoka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *