Bez zadovoljnih zdravstvenih radnika nije moguće imati zadovoljne osiguranike

Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ Rade Bošnjak sastao se prim. dr. Mehmedom Haznadarem, i doc.dr.sc. Antonijom Sesarom, predsjednikom i potpredsjednikom Ljekarske komore HNŽ.

Tema sastanka bila je dosadašnja suradnja ove dvije ustanove na projektima koje Zavod provodi posljednjih pet godina kao i buduće aktivnosti iz nadležnosti i odgovornosti Zavoda i Ljekarske komore, a u pravcu poboljšanja sistema zdravstva u HNŽ-u s posebnim osvrtom na materijalni status zdravstvenih djelatnika i zahtjeve sindikata.

Govorilo se i o trenutnom stanju u zdravstvu, nedostatku sistemskih mjera za poboljšanje istog, kao i o problemima s kojima se susreću ljekari i zdravstveni radnici, koji direktno utječu na zadovoljstvo osiguranika, jer, istaknuto je, bez zadovoljnih zdravstvenih radnika nije moguće imati zadovoljne osiguranike.

Prim. dr. Haznadar pohvalio je rad Zavoda u dijelu stimuliranja ljekara i medicinskih djelatnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti temeljenog na rezultatima rada, odnosno kriterijima izvedbe i drugim projektima čiji je nosilac, a koji doprinose poboljšanju sistema zdravstva.

„Na naše zadovoljstvo, suradnja Ljekarske komore i Zavoda dobro funkcionira kroz sve ove godine. Posebno blisku suradnju ostvarujemo kroz izvedbu projekta „Postupnici u primarnoj zdravstvenoj zaštiti“. Međutim, u cilju jačanja i zaštite struke i etike naš cilj je, dosadašnju suradnju, proširiti i produbiti u svim segmentima iz nadležnosti Zavoda i Ljekarske komore, a sve u skladu sa županijskom Strategijom za provedbu reforme iz oblasti zdravstva u HNŽ i Strateškom planu Zavoda“, rekao je direktor Bošnjak, priopćeno je iz Zavoda zdravstvenog osiguranja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *