Bevanda: ‘Posjeta hrvatskih dužnosnika Banjoj Luci nastavila antihrvatsku histeriju’

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora  Vjekoslav Bevanda smatra da je neprihvatljiva i kontraproduktivna kampanja koja se povela u pojedinim medijima povodom nazočnosti hrvatskih zvaničnika Akademiji obilježavanja Dana Republike Srpske u Banjoj Luci i da je time nastavljena antihrvatska histerija u BiH.

Ministar Bevanda, koji je i potpredsjednik HDZ-a BiH, smatra da je zabrinjavajuće kako se lako otrovne strelice usmjere ka hrvatskim predstavnicima u BiH, čak i kada su u pitanju benigni događaji.

– Huškačka medijska izvješća napisana su u poznatim političkim središtima, a posjeta hrvatskih dužnosnika Banjoj Luci samo je nastavila antihrvatsku histeriju i kampanju započetu još prije izbora. Nemam kompleks pojaviti se bilo gdje i suočiti se bilo s kim, niti ću se pravdati bilo kome što ne mrzim i što sam spreman da surađujem za dobrobit svih  – smatra ministar Bevanda.

Prema njegovoj ocjeni zastrašujuće je kako se predstavnici najbrojnijeg naroda u BiH ponašaju i s koliko mržnje se istupa u javnom prostoru.

– Mržnja koja izvire iz ostrašćenih istupa je zrcalo u kome se jasno vidi stanje umova, teška besperspektivnost, odsutnost poštovanja i nepostojanje kapaciteta za dogovor – smatra Bevanda.

Upozorio je da je krajnje vrijeme da se s poštovanjem pristupi svima koji su dio Bosne i Hercegovine bez obzira na njihovu brojnost i da se otvore vrata dogovorima.

– Moj rad i političko djelovanje temelje se na izgradnji povjerenja i čvrste suradnje s onima s kojima dijeliš prostor i određene zajedničke interese. Ovo nije država jednog naroda, jedne obitelji  i nekolicine ljudi. Ovo je složena država s teškom prošlošću u kojoj moraju postojati  povjerenje i korektan odnos – naglasio je ministar Bevanda.

Pozvao je sve političke aktere u BiH da prestanu stvarati atmosferu negacije i podjela te predložio da se s istim žarom s kojim osuđuju druge okrenu dogovorima kako bi institucije funkcionirale u punom kapacitetu nakon okončanih izbora, priopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

One thought on “Bevanda: ‘Posjeta hrvatskih dužnosnika Banjoj Luci nastavila antihrvatsku histeriju’

  • siječanj 11, 2019 at 4:10 pm
    Permalink

    Pa, vječni ministre financija i ostaloga, nije samo reagirala strana ” brojnijeg naroda” nego su stigle brojne reakcije i iz RH – pa čak i od strane njenih HDZ vlasti. Ništico ministarska, to ne smiješ da pomeneš. Čuj samo ko se zalaže za “dogovor” i to sa “istim žarom”! Ne sumnjam da se zalažeš za dogovor sa Dodikom , svojim “bratom po oružju” u cilju razbijanja BiH. Pa si uveličao slavlje opdlikovanja generala – zločinca nad tvojim narodom!

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *