Bevanda: Migrantska kriza mora biti pod kontrolom koordinacijskih tijela

Nije dobro poduzimati nikave samostalne aktivnosti u svezi situacije s migrantima u Bosni i Hercegovini i nužno je uključiti sve razine vlasti u BiH u rješavanje ovog problema – izjavio je zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija BiH Vjekoslav Bevanda.

Ističe kako je Vijeće ministara BiH na prošloj sjednici  razgovaralo o migrantskoj krizi s kojom se susreće BiH i da su svim ministrima poznate okolnosti i mogućnosti u kojima se rješavaju problemi migranata zbog čega, dodaje, nije dobro izlaziti s ishitrenim izjavama i dodatno dizati tenzije.

-Treba nastupiti kao država sukladno ustavnim nadležnostima, a ne prizivati nekakve državne udare i treba poštovati odluke i nadležnosti nižih razina vlasti prije nego se poduzme bilo koja aktivnost. Migrantska kriza mora biti pod kontrolom koordinacijskih tijela koje uključuju sve razine vlasti ako želimo da ostanemo hladne glave i da odgovorno rješavamo probleme s kojima se već duže vrijeme susreće cijela Europa – smatra Bevanda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *