Bešlić: Ovo je nova era turističkog razvoja Mostara i Hercegovine

Premijer HNŽ-a Nevenko Herceg ustvrdio je kako je reliziran jedan izvrstan projekt koji je rezultat sinergije vlasti, građana i medija

Redovita zračna linija Dusseldorf-Mostar otvorena je u srijedu slijetanjem prvog zrakoplova njemačke niskotarifne kompanije ‘Eurowings’ u mostarsku Zračnu luku.

Direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić kazao je na konferenciji za novinare kako je nakon redovite linije Croatia Airlinesa na relaciji Zagreb-Mostar uspostavljena dugonajavljivana i dugoočekivana linija iz Dusseldorfa. Zahvalio je predstavnicima županijske i gradske vlasti na dosadašnjoj pomoći jer, kako je kazao, da nije bilo njih ne bi bilo ni ove linije. Zamolio je građane Mostara, Hercegovine i BiH da podrže ovu liniju tako što će putovati i koristiti je.

Mostar traži šansu

Ministar prometa i veza Hercegovačko-neretvanske županije Stjepan Krasić kazao je kako je Zračna luka Mostar do sada bila u drugom planu u odnosu na prometni i zračni trokut Sarajevo – Dubrovnik-Split.

„Međutim, kako je promet putnika u te tri zračne luke velik, Zračna luka Mostar tu traži svoju šansu“ – zaključio je Krasić.
Po njegovim riječima, Zračna luka Mostar je idealan primjer kako u transportnoj infrastrukturi izvršiti kombinirani prijevoz bez obzira radi li se o prijevozu putnika i roba.

Nazif Nezirić, koji se obratio u ime ministra trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ-a Ajdina Teletovića, kazao je kako je HNŽ najznačajnija turistička regija u okviru relativno male bosanskohercegovačke turističke destinacije.

„Trećina svih ostvarenih noćenja u FBiH ostvaruje se na području HNŽ-a pri čemu više od 80 posto ostvarenih noćenja čine noćenja inozemnih gostiju. Naši su potencijali i kapaciteti znatno veći i cilj nam je u potpunosti ih iskoristiti“- kazao je Nezirić.
Predstavnik Eurowingsa Michael Schaub zahvalio je svima koji su bili potpora za početak ovih letova, kazavši da je to danas  Dusseldorf – Mostar, a da će za nekoliko dana biti let na relaciji Stuttgart – Mostar.
„Putovanje je bilo uspješno. Putnici du bili zadovoljni i oduševljeni Mostarom i dočekom“ – istaknuo je Schaub te izrazio nadu da će uspješna suradnja i dalje biti nastavljena.

Nova era turizma

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić kazao je kako je siguran da će ovo doprinijeti boljoj ekonomskoj situaciji u gradu i županiji te na taj način osigurati svjetliju budućnost na ovim prostorima.
„Ovo je jedan novi početak, nova era turističkog razvoja Mostara i Hercegovine. Siguran sam da će ovo doprinijeti i ostanku mladih ljudi“ – istaknuo je Bešlić.
Premijer HNŽ-a Nevenko Herceg ustvrdio je kako je reliziran jedan izvrstan projekt koji je rezultat sinergije vlasti, građana i medija.
„Ove godine postigli smo sporazum s Gradom i Zračnom lukom Mostar o subvencioniranju troškova dolaska niskotarifne kompanije Eurowings“ – kazao je Herceg.
Podsjetio je kako su za tu svrhu u protekloj godini iz županijskog proračuna izdvojili 300 tisuća maraka, a ove godine 500 tisuća, dok će za razdoblje 2019.-2023. izdvojiti dodatna sredstva.
„Uspostava ovih zračnih linija važna je ne samo za našu dijasporu i hodočasnike u Međugorju, već, prije svega, za naše gospodarstvo i gospodarstvenike“ – kazao je Herceg.

160 zrakoplova

Eurowings je najbrže rastuća aviokompanija koja ima 160 zrakoplova u floti, a u ovoj godini ih planiraju imati više od 200 i letjet će na više od 200 odredišta širom svijeta. Među njima je i Mostar, a početna cijena karte u jednom smjeru je 39,99 eura.

Podsjećamo, Grad Mostar je uz pomoć glasova na Facebooku – ‘You wote – We fly’, koje je provela zračna kompanija Eurowings, izabran za novo odredište ove  kompanije za 2018. godinu.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *