Bećirović: Čovića netko treba obavijestiti da je treći entitet odselio u Njemačku

Povodom informacije da je jedan od osnovnih ciljeva izbornog programa HDZ-a BiH podjela na etničke entitete, Denis Bećirović, kandidat SDP-a BiH za člana Predsjedništva BiH, kaže da nema ništa od podjela države i da je Čovićev treći entitet svakako već odselio u Njemačku, o čemu bi ga trebao informirati netko tko je u dodiru sa zbiljom.

“Čovićevo zagovaranje novih ideja podjele teritorija BiH predstavlja nastavak sulude politike koja nema nikakve dodirne točke s realnim problemima građana i njihovim rješenjima. Njegove neorasističke maštarije i bavljenje povijesno i sudski poraženim projektima, unaprijed osuđenim i na novovremenu propast, samo su doveli do masovnog egzodusa Hrvata s područja na kojim njegov HDZ ima apsolutnu vlast“, rekao je Bećirović koji se pita zapita li se ikada Čović u svojoj ‘kuli od bjelokosti’ kako to da Hrvati sele u Njemačku u kojoj nisu konstitutivni, u kojoj nemaju kanal na hrvatskom jeziku i u kojoj nemaju ni entitet, ni „hrvatske“ stranke na vlasti, ni ekskluzivne urede člana Predsjedništva BiH.

“Možda, kad bi se zapitao, shvatio bi da oni sele tamo upravo kako bi pobjegli od ispraznih, retrogradnih nacionalističkih fantazija različitih ‘čovića’, ‘dodika’ i njima sličnih partnera koji krase nacionalističke izborne liste i američke crne liste. Gle čuda, sele u građanske države s političkim sustavma lišenim ikakvog etničkog preferisanja. Sele u države u kojim su „obični“ imigranti, ali ipak građani s osiguranom egzistencijom, što im Čović ni u primisli ne nudi“, komentira Bećirović te zaključuje da Čoviću mora biti jasno da će prioritet nove vlasti na državnoj razini biti provedba presuda Europskog suda za ljudska prava u predmetima „Sejdić-Finci“; „Zornić“, „Pilav“ i „Šlaka“ te da je prošlo vrijeme kada je Čović u Predsjedništvu BiH uz sebe imao partnerske članove koji su mu ugađali i nagrađivali ga kojekakvim privatnim i paradržavnim uredima.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *