Baralija o ‘kolektorima’: ‘Nacionalni interes’ drugi naziv za ‘novac’

Na primjerima Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije najbolje se može vidjeti kakve su zaista nacionalne politike i koji su njihovi dometi, poručili su iz Naše stranke Mostar.

”Tako je HDZ-SDA koalicija, samo ove godine, rezultirala štrajkom uposlenih u zdravstvu, štrajkom upozorenja uposlenih u srednjim i osnovnim školama te izazivanjem sigurnosne krize širih razmjera prilikom dolaska imigranata u Mostar”, poručuju.

Vladajuća koalicija je nastavila nizati neuspjehe i na slučaju Mostara, navodi se dalje u priopćenju.

”Naime, od veljače pa do danas, tzv. pregovori gradskih odbora devet stranaka, predvođeni HDZ BiH – SDA vlastodršcima, desili su se čak devet puta, bilježeći devet velikih neuspjeha. Jedino pitanje oko kojeg su se ustvari lako dogovorili je pitanje izgradnje kolektora, s obzirom da je to u praksi značilo dogovor oko trošenja milijuna eura tuđeg novca. Nepodnošljivu lakoću krčmljenja tuđeg novca, koalicija je istrenirala na primjeru mostarskog proračuna, pa su po istom principu nastavili i sa novcem koji je za kolektore pristigao iz Kraljevine Švedske i Svjetske banke. Način trošenja novca, način izvođenja radova, a sad i probijanje svih rokova za puštanje kolektora u funkciju, razlozi su javnih prozivki mostarskih vlastodržaca koje Naša stranka upućuje već duže vrijeme a kojima se u travnju pridružio Ambasador Kraljevine Švedske, a prošlog tjedna i šef Ureda Svjetske banke za Bosnu i Hercegovinu”, izjavila je Irma Baralija, predsjednica Gradskog odbora Naše stranke Mostar.

Sve ovo govori u prilog tezi da se nacionalni interesi vladajuće koalicije svode na jedan jedini interes: novac.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *