Baka poput Zidanea, otišao kad je bio na vrhuncu, najvjerojatnija zamjena također je radila na Poljudu, a ne radi se o Štimcu…

Klub se po tom pitanju nije službeno oglasio, ali šuška se da čelništvo neće dugo čekati na imenovanje nasljednika.

Nije bilo šokantno iznenađujuće kao u stilu Zidaneovog razilaska s Realom, ali ima poveznica. I Blaž Slišković je, poput velikog Francuza koji je baš u njemu vidio uzor dok je ovaj igrao u Marseilleu, osvojio par titula zaredom i digao sidro. Otišao na vrhuncu.

Iako je postojala mogućnost da nakon dvije titule napusti klupi, jer osobno je to kroz izjave krajem i nakon minule sezona i najavljivao, Blaž Slišković je ipak sve iznenadio odlaskom. I sam klub koji je dan ranije, u nedjelju, podsjetio da u ponedjeljak proziva momčad s kojom će pokušati svezati četiri titule, svoje tri. Rekordi će se možda nastaviti nizati, ali bez Sliškovića, iza kojeg su tri angažmana i dvije vezane titule s Mostarcima.

– HŠK Zrinjski službeno potvrđuje da je Blaž Slišković na osobni zahtjev odlučio odstupiti s pozicije šefa stručnog stožera. Cijeneći sve što je Blaž Slišković uradio za naš klub, posebno u protekle dvije sezone u kojima je momčad odveo do dva naslova prvaka, HŠK Zrinjski je odlučio uvažiti njegov zahtjev te mu najiskrenije zahvaliti na velikom doprinosu koji je ugradio u posljednje uspjehe. Zbog svega toga Blaž Slišković će dobiti novu funkciju u sportskom segmentu kluba s otvorenom opcijom odlaska u slučaju pronalaska novog angažmana, priopćio je Zrinjski.
Kasno se Baka, uoči samog početka priprema, odlučio podići sidro i to je taj iznenađujući detalj. No, ako se sjetimo što je govorio, sve je nekako sjelo na svoje mjesto.

– Vjerujte, jako sam umoran. Od zadnjeg sučevog zvižduka nakon utakmice sa Širokim, osjećam velik umor. Valjda se otpustio sav taj nagomilani stres i pritisak. Malo me iznenadila titula dva kola prije kraja i rasplet događaja, koji, da budem iskren, nisam očekivao taj dan. Jer nisam vjerovao da će Željo izgubiti u Bijeljini, izjavio je Slišković za Sportsport.ba nakon što je osigurao svoj drugi trenerski trofej.

Nagovijestio je tada otvoreno i mogućnost odlaska. Nimalo stidljivo.

– Mislim da je sada trenutno, obzirom na dva trofeja u nizu, dobra situacija da nešto pronađem. Ponuda zaista ne nedostaje, ali to ne mora biti odlazak pod svaku cijenu. U obzir dolazi samo konkretan i ozbiljan klub s planom i ciljem, a ni financijska strana nije zanemariva.

Ta ponuda, koliko znamo, nije stigla, ali Blažu je očito bilo dosta – ispraznio se. Što će raditi u klubu do eventualnog pronalaska novog angažmana, ostaje vidjeti, baš kao i to kako će se Zrinjski ponijeti s ‘problemom’ oko pronalaska novog šefa struke. Klub se po tom pitanju nije službeno oglasio, ali šuška se da čelništvo neće dugo čekati na imenovanje nasljednika. Moguća zamjena također je radila na Poljudu, a ne radi se o Bakinom nemesisu, Igoru Štimcu. Barem jučer, na pole postionu bio je Ante Miše. Bivši član stožera hrvatske reprezentacije iz koje je otišao sa Antom Čačićem, bivši trener Hajduka, u bh. nogometu već je radio – u dva navrata kao trener Viteza. Kako god bude, tko god naslijedi Baku, momčad će od 19. do 30. lipnja uigravati u Moravskim Toplicama na krajnjem sjeveroistoku Slovenije, gdje Plemiće čekaju i tri kontrolne utakmice s protivnicima koji će tek biti potvrđeni. Tog 19. lipnja Plemići će saznati protivnika u 1. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, utakmice su na rasporedu 10./11., odnosno 17./18. srpnja.

Četiri novaka, dva povratnika

Zrinjski je u pripreme ušao s četiri nova imena. Uz već ranije potvrđene angažmane Ivana Brkića, Mateja Rodina, Edina Rustemovića i Emana Markovića, pripreme su počela i dvojica povratnika – vratar Bruno Šutalo (NK Jadran Luka Ploče) i branič Anđelo Bevanda (NK Metalleghe), kao i dvojica igrača koji su u proljetnom dijelu sezone bili na posudbama, Josip Miketek (HNK Čapljina) i Nardin Mulahusejnović (NK GOŠK Gabela). Evo popidsa sa prozivke: Vratari: Antonio Soldo, Ivan Brkić, Bruno Šutalo; Obrana: Marin Galić, Advan Kadušić, Pero Stojkić, Sršan Stanić, Slobodan Jakovljević, Hrvoje Barišić, Neven Laštro, Matej Rodin, Anđelo Bevanda; Krilni: Miloš Filipović, Ognjen Todorović, Marko Bencun, Šime Gržab, Kristijan Stanić, Eman Marković; Centralni vezni: Samir Pezer, Frane Čirjak, Marko Perišić, Edin Rustemović, Josip Miketek; Ofenzivni vezni: Nemanja Bilbija, Ismar Hairlahović, Samir Bekrić; Napadači: Haris Handžić, Toni Jović, Miloš Aćimović, Nermin Hajdarević, Nurdin Mulahusejnović.

Piše: Slaven Nikšić, sport@dnevni-list.ba

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *