Azzuri nakon 60 godina ne idu na SP, Šveđani pomogli Hrvatskoj

Prvi put od 1958. Italija neće igrati na Svjetskom prvenstvu,
Italija je nakon 0:1 u prvoj utakmici protiv Švedske na njenom terenu u Stockholmu, odigrala samo 0:0 na krcatom San Siru u Milanu te tako nije uspjela plasirati se na Svjetsko prvenstvo.
Četverostruke svjetske prvake eliminirala je Švedska, koja je poslije pobjede kod kuće (1:0) obranila prednost na San Siru (0:0) i napravila senzaciju.
Pokušali su Azzurri sve, imali su 75 posto posjeda lopte, šutirali 23 puta prema golu Švedske, ali na kraju nisu uspjeli izbjeći jedan od najvećih neuspjeha u svojoj povijesti.
Tako će Svjetsko prvenstvo u Rusiji, prvi put nakon 60 godina proći bez Azzura.
Šveđani su eliminacijom Italije puno pomogli i Hrvatskoj koja će nakon ovakvog ishoda ove utakmice prebaciti u drugu jakosnu skupinu, umjesto treće gdje bi bila da je Švedska ispala.
To znači da će pri izvlačenju skupina Svjetskog prvenstva imati povoljniji ždrijeb, jer će izbjeći sve reprezentacije iz druge jakosne skupine.
Zahvaljujući Šveđanima Hrvatska u grupnoj fazi neće moći igrati sa Španjolskom, Engleskom, Kolumbijom, Meksikom, Urugvajem i Švicarskom, koji će na ždrijebu također biti u drugom potu, baš kao i Vatreni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *