Azrine slike krase domove diljem BiH, Europe, Amerike i Australije (FOTO)

U početku je oslikavala zidove samo prijateljima, a interes je vremenom porastao, pa je počela uveseljavati domove, dječje sobe, igraonice

Azra Tipura – Čopelj iz Mostara, zaljubljenica u umjetnost, ljubav prema slikanju još od ranog djetinjstva danas je pretvorila u unosan biznis. Inače, studirala je na Građevinskom fakultetu, no, svjesna činjenice da je u današnje vrijeme, u našoj državi, teško doći do posla u svojoj struci, Tipura – Čopelj primjer je uspješne žene koja je hobi iskoristila za posao.

Slikarsko umijeće

Mostarska umjetnica slika još od ranog djetinjstva te je za Dnevni list kazala kako je ljubav prema slikanju, koja je opstala do danas, nastala prije osnovne škole.

“Slikam od ranog djetinjstva, još kao mala djevojčica sam voljela slikati. Ta ljubav se nastavila u osnovnoj školi, gdje su moji radovi bili izloženi na školskim natjecanjima i krasili hodnike škole. U srednjoj školi sam imala izložbu slika, koja je organizirana u sklopu dana škole, s ostalim učesnicima. Sve ovo je bilo hobi i ljubav prema slikanju. Poslije udaje, aktivnije sam se počela baviti tim hobijem koji je prerastao u posao”, kazala je Tipura – Čopelj.

U posljednjoj godini dana naslikala je više od tisuću slika koje krase domove širom Bosne i Hercegovine, ali i Švedske, Amerike, Australije, Njemačke i Grčke.

Pored crtanja, Azra se bavi i oslikavanjem zidova, ali i izrađivanjem ukrasnih kutija za nakit, setova za prvo šišanje djece, postera za novorođenčad te prigodnih darova za rođendane.

U početku je oslikavala zidove samo prijateljima, a interes je vremenom porastao, pa je počela uveseljavati domove, dječje sobe, igraonice.

“Svaki zid je poseban za sebe, većinom slikam po dogovoru, ali ima i osoba koje to prepuste mojoj mašti. Cijena ovisi o veličini rada, potrebnom materijalu i utrošenom vremenu, ali mogu reći da su cijene veoma prihvatljive za našu kupovnu moć. Slikam zidove u restoranima, dječjim sobama, poslovnim prostorima, igraonicama. Kupci koji dolaze iz svih gradova su uvijek zadovoljni i to je ono sto mi je najvažnije. Svaki dan crtam i posla ima. Narudžbe stižu skoro svaki dan. Obzirom da sam udata i imam malo dijete, mogu reći da sam prezadovoljna, jer sam uspjela sve to iskombinirati na najbolji mogući način”, kazala je Tipura – Čopelj, ističući kako joj je suprug najveća podrška u njenom radu.

Zadovoljstvo kupaca  

Ova umjetnica je istaknula kako je najveća potražnja za slikama iz dijelova, koje su veoma popularne u posljednje vrijeme.

“Sada su naročito popularne slike iz dijelova, za koje mi svaki dan stižu narudžbe. Obzirom da su one u modi i da krase jako puno domova diljem naše države, potražnja za njima je ogromna”, rekla je Tipura – Čopelj.

Njena ljubav prema slikarstvu i želja da klijenti budu sretni i zadovoljni je nemjerljiva. Azrine teme su većinom priroda, cvjetni motivi, znamenitosti gradova, a iza sebe ima veliki broj radova. Istaknula je da ne crta portrete zbog toga što se to kosi s njenim vjerskim načelima, a kako je kazala, najdraže su joj slike iz dijelova.  

Svi oni koji su zainteresirani za Azrine radove, mogu posjetiti njenu facebook stranicu pod nazivom ‘Umjetničke slike Azra Čopelj’ te se uvjeriti u Azrino slikarsko umijeće.

Piše: Sanda Peco, mostar@dnevni-list.ba

 

 

 

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *