Automobil korišten pri likvidaciji Ostojića ukraden u Sarajevu

Ubojstvo Damira Ostojića, koji je izrešetan u sačekuši 5. rujna u Banjoj Luci, a kada je njegova supruga teško ranjena, može se dovesti u vezu sa obračunom kriminalnih grupa iz regije, ocijenio je direktor Policije RS-a Darko Ćulum.

– Zajedno sa tužiteljstvom se provodi intenzivna istraga. Pronašli smo vozilo za koje se sumnja da su ga koristili počinitelji, a u kojem je bila puška koja je izgorjela. Vozilo je prije mjesec i pol ukradeno na području Sarajeva, kazao je Ćulum.

On je istakao da je činjenica da se na području RS-a posljednjih godina dogodilo nekoliko ubojstava, koja se mogu okarakterizirati kao “mafijaška”, ali da se ne može reći da je “RS poligon za obračun takvih kriminalnih grupa”.

Govoreći o nekim obračunima i ubojstvima koja su se događala u regiji, on je istakao da se jedan dio takvih događanja “prenosi i na RS”.

– Neka od tih osoba traže utočišta i u Republici Srpskoj. Imamo određenih informacija da se dio sigurnosno interesantnih osoba nalazi na prostoru RS-a. Radimo na tome, kazao je Ćulum.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *