Amina Kajtaz lovi polufinale na svjetskom prvenstvu

Kraj godine za najbolje svjetske plivače i plivačice po tradiciji donosi nastupe u malim bazenima, pitanje je samo da li se radi o svjetskom ili europskom prvenstvu? Ovaj put je riječ o svjetskoj smotri, četrnaestoj po redu kojoj je domaćin kineski grad Hangzhou.Tamo će se naći i bh. ekspedicija u sastavu Amina Kajtaz, Lamija Medošević, Adi Mešetović i Nikola Bjelajac. Mostarka Kajtaz na privremenom radu u Zagrebu već ima dovoljno iskustva kada su u pitanju veliki, ali i mali bazeni. Nastupala je prije dvije godine u kanadskom Windsoru. U godini koja je na izmaku, Amina je plivala na Europskom prvenstvu u Glasgowu, Svjetskom kupu, plivačkim mitinzima po Hrvatskoj. U Hangzhou je očekuju nastupi na 50, 100 i 200 metara delfin. Prvi je u srijedu 12. prosinca na najtežoj dionici, 200 metara.
– Na 100 metara delfin želim plivati ispod 59.05, što je osobni rekord, dok bi polufinale trebalo biti tu negdje na 58.09, što svakako nije daleko za mene. Da se radi o 50-metarskom bazenu, sigurno bih mogla reći kako idem u polufinale. Ovako će biti teže, ali ja vjerujem u sebe. Prije nisam forsirala dionicu na 200 metara, li me je trener u zagrebačkoj Mladosti, Lovrenco Franičević, naučio da se i teške discipline mogu trenirati i naučiti brzo plivati. Na Svjetskom kupu u Budimpešti ostvarila vrijeme 2:11.87, što je čak pet i pol sekundi brže vrijeme od starog državnog rekorda. Radila sam dobro, trenirala, ali iskreno ne volim kratke, 25-metarske bazene pa ćemo vidjeti kakvi će biti rezultati, izjavila je Amina prije polaska na put.
Pored pojedinačnih nastupa, Amina će po prvi put plivati u štafeti u to mješovitoj, 4×50 metara slobodno.
– Oni će prvi put plivati mješovitu štafetu i u toj disciplini očekujem najbolji plasman. Disciplina 50 metara slobodno je Nikolina i Adijeva disciplina, Amina, također, može dobro otplivati. Najslabija karika je Lamija, kojoj je ovo prvo SP, ali i ona može isplivati dobro, kaže bh. trener, Miodrag Čeko. F. I.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *