Ako Donald Trump napadne Iran, SAD i Izrael postaju mete

TEHERAN – Visoki iranski klerik upozorio je Washington jučer da će SAD i njegov saveznik Izrael postati mete ako Amerikanci napadnu Iran, što je nastavak prijetnji nakon ponovnog uvođenja sankcija SAD-a Iranu. Ahmad Hatami rekao je tijekom molitve u Teheranu da je neprihvatljivo što je Donald Trump izrazio spremnost na izravne razgovore s iranskim vođama s obzirom na to da američki predsjednik želi da Teheran povuče program balističkih projektila i da se ograniči iranski utjecaj u regiji.

“Amerikanci tvrde da trebamo prihvatiti sve što oni kažu. To onda nisu pregovori, već diktatura. Islamska Republika i iranski narod borit će se protiv diktature”, rekao je Hatami, prenosi Hina novinsku agenciju Mizan. “Cijena ratovanja s Iranom bila bi vrlo visoka za Ameriku. Oni znaju da će SAD i njihov glavni saveznik Izrael postati mete ako naude Iranu i na najblaži mogući način”, poručio je Hatami.

Hatami nije rekao koje bi snage izvršile takve napade, ali je Iran ranije objavio da projektilima može naciljati izraelske gradove u slučaju prijetnji. Iran ima i saveznike u regiji, uključujući libanonski Hezbolah. Predsjednik Irana Hasan Rohani rekao je u utorak da neustrašive vojne snage Islamske Republike odvraćaju Washington od napada i obećao jačanje vojne moći Irana.

One thought on “Ako Donald Trump napadne Iran, SAD i Izrael postaju mete

  • kolovoz 23, 2018 at 7:11 pm
    Permalink

    Bravo Iran,
    Nedajte se!

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *