AKCIJA ‘ARSENAL’: Uhićeno sedam osoba

U policijskoj akciji “Arsenal”, koja se od ranih jutarnjih sati provodi na području Banje Luke, uhapšeni su Igor i Zvjezdan Arsenić, Zoran Čevriz, Miroslav Miletić, Zoran Tešanović, radnik Gradske uprave Banja Luka, Milan Milanović, Boran Pejaković, dok se za Igorom Zarićem i Slobodanom Stankovićem još traga, saznaje Faktor.

Kako Faktor nezvanično saznaje, Igor Zarić je označen kao organizator grupe koja se bavila nelegalnom prodajom narkotika.

U okviru akcije pripadnici Uprave za organizirani teški kriminalitet MUP-a RS su, zajedno sa policajcima PU Banja Luka, zaplijenili određenu količinu različitih vrsta droge i to kokaina, speeda, marihuane, heroina, te kemijske supstance za miješanje opojnih droga.

– U akciji su oduzete i određene količine vatrenog oružja i municije, kao i veća količina gotovog novca – saopćeno je danas iz MUP-a RS.

Uhapšeno je, kao što su ranije naveli, sedam osoba, a za dvojicom se još uvijek intenzivno traga, među kojima je i organiztor grupe. Sumnjiče se da su kao organizovana kriminalna grupa vršili krivična djela u vezi sa zloupotrebom opojnih droga.

-U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenim licima, nakon čega će biti sprovedeni u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka – precizirali su iz MUP-a RS.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *