14 godina zatvora za ubojstvo supruge i punice

– Miroslav Šarenac (52) iz Rogatice osuđen je u Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu na 14 godina zatvora zbog ubojstva nevjenčane supruge Branke (54) i punice Obradine Šimšić (80) koje je izbo nožem.

U izrečenu kaznu Šarencu je uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru. Prema presudi on je zločin počinio 4. rujna prošle godine u punčevoj kući u selu Omar-Velji lug kod Višegrada. U presudi se navodi da je  nožem marke “Dik” po devet puta izbo Branku i Obradinu i da su obe preminule uslijed teških ozljeda i obilnog krvarenja. Šarenac se nakon zločina sam prijavio policiji i rekao što je učinio i tada je policija u kući pronašla mrtve izbodene žene.

Obrazlažući presudu vijeće, kojim je predsjedavala sutkinja Zinaida Husić, je navelo da je Šarenac zločin počinio svjesno i da je  htio to da uradi pa se ne radi o ubojstvu na mah. U obrazloženju se ističe da na strani optuženog vijeće nije pronašlo nikakve posebno olakšavajuće okolnosti za blažu kaznu. Motiv zločina nije naveden u presudi, a mještani sela Omar nakon ovog dvostrukog ubojstva su ispričali da ne znaju da li se Šarenac ranije svađao sa suprugom i njenim roditeljima i zašto je to učinio.

Svi su tada pričali da njega poznaju kao mirnog čovjeka koji se nije nešto družio sa susjedima.

– Kada se sretnemo pozdravimo se i to je to, nikada nismo nešto pričali. Tako se ponašao i sa ostalim mještanima našeg sela. Međutim, nikome nije jasno zbog čega je to uradio, rekao je jedan mještanin Omara nakon zločina. Prema njegovim riječima Šarenac i Branka su dugo bili zajedno i jedno vrijeme su živjeli u Rogatici odakle je Šarenac rodom.

– Prije nekih pet godina doselili su se u Omar kod njenih roditelja i nisu imali djece. Šarenac je radio na pilani u blizini Omara, kazao je  mještanin Omara.

Pojasnio je da u kući u kojoj se dogodio zločin živi i Šarenčev punac Obrad Šimšić koji u trenutku napada zeta nije bio tu.

Oslobođen plaćanja troškova postupka

Nakon izricanja presude vijeće je donijelo odluku kojom je Miroslav Šarenac oslobođen plaćanja sudskih troškova. Osim toga, obitelj njegovih žrtava upućena je na parnični postupak za nadoknadu štete. Presudom je Šarencu oduzet i nož s kojim je i počinio zločin.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *