Čović posjetio organizaciju HDZ-a BiH Brčko distrikta

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović susreo se u Brčkom s predstavnicima organizacije HDZ-a BiH Brčko distrikta na čelu s predsjednikom te organizacije Antom Domićem.

Čović je istaknuo kako se došao upoznati sa situacijom u Brčkom, posebice nakon lokalnih izbora kao i u cilju unaprjeđenja političkog djelovanja na tom prostoru.

“Što se tiče političkog djelovanja apsolutno sam zadovoljan i smatram da na tragu dosadašnjeg rada stranke ovdje treba i nastaviti. Smatramo važnim doći u posjet i upoznati stranačke kolege oko aktivnosti koje vodimo u pogledu naših globalnih ciljeva kada je u pitanju odnos prema BiH, europski put, proces izbornog zakona i dosta drugih stvari”, kazao je Čović u izjavi novinarima.

Upitan o poziciji Brčkog pri eventualnom preustroju države, Čović je posebice naglasio kako će u svakom preustroju Brčko ostati formalno pravno definirana cjelina ali da se o ustavnim promjenama danas ne govori. “Oni koji žele razgovarati o preustroju BiH morat će sačekati vrijeme Općih izbora 2018. godine jer evidentno nije klima za ozbiljne promjene. Iako, neki bi htjeli da o tome pričamo ali da se ništa ne dogovorimo”, kazao je Čović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *