Naslovna > MOSTAR > Završen Advent koji je u Mostar nakon dugo vremena vratio blagdanski ugođaj
Završen Advent koji je u Mostar nakon dugo vremena vratio blagdanski ugođaj

Završen Advent koji je u Mostar nakon dugo vremena vratio blagdanski ugođaj

Organizatori su istaknuli kako su ovu lijepu priču Adventa u Mostaru htjeli završiti onim što je doista važno i što je zapravo svrha cijelog ovog razdoblja, pomoći drugima

Advent u Mostaru, koji je u ovaj grad nakon dugo vremena vratio blagdanski ugođaj, završen je u nedjelju večer humanitarno plesnom revijom mostarskih plesnih klubova, a sav prikupljeni prihod poklonjen je Udruzi Minores koja brine o beskućnicima i socijalno ugroženim obiteljima.

Na plesnoj reviji, na temperaturi ispod nule, nastupili su plesači sljedećih klubova: B-Dance, ProDance, Mo Stars, Flash, Zrinjski i Erigo.

Završna manifestacija

Organizatori su istaknuli kako su ovu lijepu priču Adventa u Mostaru htjeli završiti onim što je doista važno i što je zapravo svrha cijelog ovog razdoblja, pomoći drugima.

“Hvala svima koji su se, unatoč hladnoći, odazvali da skupa učinimo jedno dobro djelo i pomognemo udruzi ‘Minores’. Također, hvala i hrabrim plesačima, koje niska temperatura nije omela da nam prirede ovakav performans, kao i svima onima koji su tijekom cijelog dana donosili hranu i piće. Svaka pomoć je dobro došla, jer naše malo nekome zaista znači puno!”, poručili su iz Udruge Advent.

Udruga Minores koja skrbi o beskućnicima i socijalno ugroženim obiteljima grada Mostara, nastala je 2013. godine. Nakon što je u okviru Susreta za mlade u Franjevačkoj crkvi prikazan kratak film o beskućništvu, skupina mladih ljudi zapitala se ima li toga u našem gradu. Danas Minores skrbi o otprilike deset beskućnika, te približno trideset socijalno ugroženih obitelji. Beskućnicima se dva puta tjedno nosi topli obrok, peciva, obuća, odjeća, higijena.

Socijalno ugrožene obitelji jedan put mjesečno primaju paket s prehrambenim i higijenskim proizvodima, te sve ostalo što eventualno zatraže ili što bi im moglo pomoći.

“Na taj način bi se svim štićenicima Minoresa pružila dugoročna i iscrpnija pomoć”, rekli su iz Minoresa navodeći kako je njihov krajnji cilj otvaranje Centra za resocijalizaciju i pomoć beskućnicima i mladima, s ciljem pružanja bolje perspektive i mogućnosti za reorganizacijom života mladih i beskućnika.

Bogat sadržaj

Tijekom trajanja Adventa, svi posjetioci su imali priliku uživati u raznovrsnom sadržaju.

Organiziran je bogat kulturno-zabavni program za sve uzraste. Posjetitelji su svakodnevno imali priliku vidjeti žive jaslice, školske predstave, predstave s djecom iz vrtića, nastupe dječjih bendova, plesnih skupina, mađioničarske trikove, i mnoštvo drugih sadržaja.

Advent je bio i okupljalište obožavatelja božićnih delikatesa, tradicionalnih delicija, ali i vrhunskih specijaliteta iz cijeloga svijeta.

Adventski program nije zaboravio ni djecu s posebnim potrebama, koja su aktivno sudjelovala u programima, ali se i razveselila i zabavila uz program koji im je priređen.

U Mostar ali i cijelu Hercegovinu, sa Adventom je ove godine po prvi put stiglo pravo klizalište, koje je dočaralo ovu zimsku bajku.

U zimskom gradu Adventa u Mostaru smjestio se i restoran s bogatom gastronomskom ponudom i programom, koji je bio odvojen od programa na binama.

Napomenimo da je, nakon skoro deset godina, Advent u Mostaru gradu na Neretvi priredio i proslavu Nove godine na otvorenom.  S.Š.P.

Ostavi Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Potrebna polja su označena *

*

four + 15 =

Scroll na vrh