Naslovna > SPORT > VIDEO/FOTO: Bliznakinje Anđela i Nikolina – predodređene za trofeje
VIDEO/FOTO: Bliznakinje Anđela i Nikolina – predodređene za trofeje

VIDEO/FOTO: Bliznakinje Anđela i Nikolina – predodređene za trofeje

Donosimo priču o dvije sestre uspješne sportašice, bliznakinjama Anđeli i Nikolini Delić koje nastupaju za ŽKK „Play Off“. Sestre Delić imaju osvojene tri tutule prvaka BiH s tri različita kluba, prošle su sve selekcije košarkaške reprezentacije BiH i nema sumnje da su jedne od najuspješnijih sportašica u BiH.

Za ŽKK „Play Off“,koji je aktuelni prvak BiH, nastupaju dvije sestre, bliznakinje,Anđela i Nikolina i obje su reprezentativke BiH i jedne od najuspješnijih sportašica u našoj zemlji.

Nikolina je starija punih pet minuta ali  u ekipi „glavnu“ riječ ipak vodi Anđela s obzirom da nosi kapitensku traku. Igraju na sličnim pozicijama i teško jedna za drugu mogu reći koja je bolja.

No, vrlo brzo su se složile da je Anđela bolji šuter dok je prednost Nikoline brzina.

Ljubav prema košarci došla je od starije sestre s kojom su slučajno otišle na trening i kako kažu, s obzirom da im se po pravilu sviđaju iste stvari, rodila se ljubav na prvi pogled i košarka je postala sastavni dio njihovog života.

U svojoj seniorskoj karijeri osvojile su već tri titule prvaka BiH i to s tri različita kluba.

Prvi trofej podigle su u dresu „Mladog Krajišnika“, zatim su došle u „Čelik“ gdje su također osvojile titulu,da bi taj sjajan niz nastavile i u „Play Off-u“ s kojim su aktuelne prvakinje BiH. To je rezultat s kojim se može pohvaliti rijetko koji sportista u BiH ali i šire.

Sestre Delić prošle su  sve selekcije ženske košarkaške reprezentacije BiH. U „A“ timu već su postale neizostavni dio,a s obzirom da im je tek 20 godina nema sumnje da su velika budućnost BH ženske košarke.

Iako su do sada u svojoj karijeri  igrale uvjek zajedno,u istom klubu i u reprezentativnim selekcijama, svjesne su da će ih surovi profesionalizam neminovno  razdvojiti i da će nakon „Play Off-a“ morati svaka na svoju stranu jer odlazak u inostarstvu predstavlja iskorak u njihovim karijerama.

Jedan cilj  već su ostavrile,s tri različita kluba osvojile su titulu prvaka BiH,a u budućnosti zajednička želja im je da s reprezentacijom BiH osvoje medalju na Evropskom prvenstvu, a jedino u ćemu se razlikuju je liga u kojoj bi željele igrati u nastavku karijere.

Anđela bi se voljela oprobati u Francuskoj dok je želja Nikoline  ruska liga.

 

Ostavi Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Potrebna polja su označena *

*

1 × two =

Scroll na vrh