Naslovna > SPORT > U Zrinjski se vratio Daniel Graovac
U Zrinjski se vratio Daniel Graovac

U Zrinjski se vratio Daniel Graovac

Najavljeno, učinjeno. Daniel Graovac se vratio u Zrinjski iz kojeg je otišao na kraju prošle sezone. Njegovim dolaskom stvoren je višak u zadnjoj liniji, a prvaci su ga riješili posudbom Jasmina Bogdanovića Olimpicu.

Nedavno je trener Ivica Barbarić, točnije prije polaska u Istru izjavio da više neće biti dolazaka ako netko ne ode iz Zrinjskog, a od tada su Plemiće pojačala još dva imena – u Medulinu se priključio vratar Kenan Pirić, klub je jučer službeno potvrdio Daniela Graovca. No, to bi sada trebalo biti to.

– HŠK Zrinjski s velikim zadovoljstvom službeno potvrđuje kako će u nastavak sezone ući jači za Daniela Graovca! Naravno da 23-godišnjeg braniča ne trebamo predstavljati, budući da se radi o igraču koji je dres s lentom nosio pune tri i pol godine, a onda prije šest mjeseci potpisao za ciparski Apollon, koji ga je odmah posudio belgijskom Mouscronu, priopćili su prvaci.

 – Graovac u Zrinjski dolazi na posudbu do kraja sezone u kojoj će, jasno, pokušati osvojiti treći naslov prvaka s našim klubom. Podsjetimo, Daniel je u prošloj sezoni dobio navijački trofej Filip Šunjić Pipa, a prije nepunih godinu dana debitirao je i za A reprezentaciju BiH. Dobrodošao natrag i sretni smo što ćemo te opet gledati u dresu s brojem 5, dodao je Zrinjski, koji je na povratak Graovca reagirao prorjeđivanjem aktualnog kadra.

Naime, povratkom šampionskog stopera u zadnjoj je liniji nastala gužva pa je malo korišteni Jasmin Bogdanović poslan na posudbu do kraja sezone u Olimpic.

Ove sezone Zrinjski je raskinuo ugovore sa šestoricom (Danijel Stojanović, Benjamin Čolić, Anto Radeljić, Matej Sivrić, Miloš Žeravica, Germain Kouadio), a u suprotnom smjeru došlo je sedam imena (Tonći Kukoč, Zvonimir Blaić, Rijad Kobiljar, Nermin Jamak, Saša Kajkut,  Kenan Pirić i Daniel Graovac).

Brojke vam neće previše otkriti, no hoće ovaj podatak – svi standardni igrači iz prvog dijela sezone i dalje su tu, a stigla su pojačanja i to provjerena. A to će reći da je Zrinjski ove zime odradio domaći uradak po pitanju osnaživanja kadra koji će na proljeće imati jasnu zadaću napada na rekordni peti naslov.

Drugim riječima, struka na raspolaganju ima definitivno najbolji kadar u državi, pokazuje to vodeća pozicija i četiri boda ispred Sarajeva, ali to ipak tek treba pretočiti u bodove. U pripremama je to izgledalo dobro, s tim da će Barbarić Plemiće do gostovanja Čeliku još dva puta testirati: u petak protiv slovenskog fenjeraša Radomlja, u subotu kontra Lučkog.

Piše: Slaven Nikšić, sport@dnevni-list.ba

 

 

 

Ostavi Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Potrebna polja su označena *

*

4 × 4 =

Scroll na vrh