Naslovna > CRNA KRONIKA > TUČNJAVA ZBOG SLABE OCJENE: Roditelj došao u školu, izbio sukob u kojem je korišten i čekić
TUČNJAVA ZBOG SLABE OCJENE: Roditelj došao u školu, izbio sukob u kojem je korišten i čekić

TUČNJAVA ZBOG SLABE OCJENE: Roditelj došao u školu, izbio sukob u kojem je korišten i čekić

Policija je pokrenula istragu kako bi se utvrdilo što se točnog dogodilo i tko je koga napao, obzirom da su sudionici incidenta dali oprečne izjave u pogledu sukoba

ČAPLJINA – Gratis Ferenc, nastavnik likovne kulture Osnovne škole Vladimira Pavlovića u Čapljini i roditelj Dominik Lubina, inače liječnik-stomatolog, predsjednik Sportskog saveza Općine Čapljina i Kickboxing kluba Sensei, fizički su se sukobili jučer u holu škole.

Obojica su zadobili ozljede, a razlog sukoba navodno je slaba ocjena Lubinova sina koju mu je dao nastavnik Ferenc. Nesvakidašnji sukob dogodio se u jutarnjim satima. Policija je prijavu o tučnjavi dobila oko 08.10 sati i na mjesto događaja su odmah upućeni pripadnici policije Policijske uprave Čapljina.

capljinci1

Dominik Lubina – lijevo; Gratis Ferenc – desno

Obojica sudionika tučnjave, zatražili su pomoć u Domu zdravlja Čapljina, u kojem je zanimljivo, ravnateljica Ferencova majka, također liječnik stomatolog. Lubina je nakon pružene liječničke pomoći otpušten iz prostorija Doma zdravlja, dok je Ferenc prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar. I kod njega su nakon pregleda, konstatirane lakše tjelesne ozljede.

– Nakon opsežne obrade u Centru urgentne medicine Sveučilišne kliničke bolnice Mostar,  ustanovljeno je da je pacijent G. F. zadobio lakše tjelesne ozljede te je pušten na kućno liječenje, potvrđeno je u toj zdravstvenoj ustanovi.

U MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije potvrđeno nam je da je došlo do incidenta u Osnovnoj školi.

– Pokrenuta je istraga. Saslušat će se svi sudionici incidenta kako bi se utvrdilo što se točno dogodilo i tko je koga napao, rečeno nam je u MUP-u.

Sudionici incidenta dali su oprečne izjave. Nakon prvotne informacije da je dr. Dominik Lubina, čekićem napao nastavnika i nanio mu ozljede, reagirao je Lubina tvrdeći da on nikoga nije napao već je samo htio razgovarati zbog slabe ocjene sina, a koju je dobio zbog banalnog razloga – nije uspio osjenčiti crtež iz likovne kulture.

– Povodom ovih ishitrenih i neistinitih objava na raznim portalima želim i ja da kažem svoju verziju priče, u čiju istinitost će se uvjeriti i sudstvo i policija, a nadam se i svi oni koji me dobro poznaju. Moj sin Antonio Lubina ide u osmi razred u Čapljini i jedan je od najboljih učenika u čitavoj školi, što mogu potvrditi svi njegovi nastavnici, započeo je svoju verziju događaja dr. Lubina tvrdeći da je dijete iz škole došlo jako uznemireno.

– Sin je rekao da su imali sat likovnog na koji je nastavnik Ferenc kasnio 20 minuta po običaju a po tome je poznat i u cijeloj školi. Poznat je i po tome da djecu gađa svim predmetima radi “edukacije”. Toni je rekao da su crtali neku sliku i da je napravio odlično, ali da nije imao vremena da je osjenči. Nastavnik ga je pitao zašto to nije osjenčio, a on mu je odgovorio da je jako lijepo nacrtao i da se potrudio ali da nije stigao. Nastavnik ga je poslao na mjesto i dao mu jedinicu koja je ujedno i jedina u razredu, navodi dr. Lubina.

Dodao je da je nastavniku, gospodinu Ferencu poslao poruku na messenger, s pozdravom i upitom mogu li se naći i da popričaju oko toga što je bilo ali mu nastavnik nije odgovorio. U dogovoru sa suprugom odlučio je da ode ujutro (jučer) do ravnateljice Obradović da joj ukaže na tu pedagošku grešku prosvjetnog djelatnika, ali je pri ulasku u školu vidio nastavnika Ferenca na recepciji sa domarom i ostalim djelatnicima škole u razgovoru.

– Ušao sam i predstavio sam se i pitao zašto je Toniju dao jedinicu iz tako banalnog razloga, a on se počeo bahato ponašati prema meni govoreći mi da ima razlog zbog čega je to uradio. Tu smo se malo sporječkali i onda smo se počeli naguravati, on me je glavom pritisnuo na zid a ja sam ga držao rukom oko glave. Domar me je molio da ga pustim i da to nije naš nivo i da se to riješi lijepo što sam i učinio poslije nekoliko teških uvrjeda sa obje strane. Ja sam ostao da pričam sa domarom u prostoriji recepcije, a Ferenc je izašao van prostorije i zatvorio vrata da bi se poslije 20-tak sekundi vratio, uletio u prostoriju sa velikim čekićem u ruci i zamahnuo je prema mojoj glavi. Ja sam se izmaknuo, ali me je pogodio u desnu butinu i onda mu je domar oteo čekić iz ruke i tada je Ferenc napustio prostoriju, a ja sam u pratnji domara otišao do svog auta i dao izjavu u policiji te potom otišao na pregled u Dom zdravlja gdje su mi konstatirane ozljede na prsnom košu i na desnoj nozi, izjavio je dr. Lubina.

Zaključio je da će osobno otići u ministarstvo prosvjete i podnijeti prijavu protiv nastavnika Ferenca. Lubina je pozvao, bez obzira što se dogodilo, na pomirbu i razgovor s njegove strane.

Čovjek je majstor borilačkih vještina

Gratisa Ferenca Dnevni list je dobio na telefon dok se nalazio u prostorijama Policijske uprave Čapljina gdje je dao izjavu na okolnosti događaja.

– Došao sam kod spremačica da uzmem kavu kada se pojavio čovjek i pitao me jesam li ja Ferenc. Rekao sam izvolite, taj sam i onda bum, a to se bum nastavilo. Čovjek je majstor borilačkih vještina, a ja sam akademski slikar i nadam se da svi mogu shvatiti kako je to izgledalo, rekao je Ferenc. Dodao je da neće komentirati izjavu s druge strane u kojoj je on predstavljen kao napadač, jer, kako je rekao, sud će dati konačnu riječ.

Izvješće iz Osnovne škole

U jutarnjim satima, točnije u 8,05 sati u Osnovnu školu Vladimira Pavlovića u Čapljini došao je roditelj D. L. inače predstavnik full contact kluba Sensei Čapljina, predsjednik Sportskog saveza Čapljina koji je u prisustvu više svjedoka djelatnika škole i roditelja učenika, fizički napao i pretukao nastavnika G. F., a po riječima očevidaca zbog jedinice koju je nastavnik dan ranije dao njegovom sinu. Odmah smo zatražili pomoć PU Čapljina, Doma zdravlja Čapljina, Odjela za društvene djelatnosti Čapljina i Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Mostar, kaže se u mailu poslanom, navodno iz Osnovne škole, jer u istom nije bilo nikakvog potpisa niti pečata te ustanove.

Piše: N. Dedić, ndedic@dnevni-list.ba

Ostavi Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Potrebna polja su označena *

*

twelve − 6 =

Scroll na vrh