Naslovna > MOSTAR > Sve miriše na najbolju poslijeratnu turističku sezonu
Sve miriše na najbolju poslijeratnu turističku sezonu

Sve miriše na najbolju poslijeratnu turističku sezonu

Dolazaka već ima, polako se pripremamo, a očekivanja su da bi ova sezona mogla biti najbolja poslijeratna“, kaže Krešić

S dolaskom sunca i skokom temperature od nedavnih – 20, do skoro +20 Hercegovina je praktično oživjela. Kod franjevačke crkve sv. Petra i Pavla mogu se zamijetiti i prvi autobusi turista, koji odlaze prema Starom gradu.

U tijeku su pripreme za nadolazeću turističku sezonu, a očekivanja su velika. Hercegovački hotelijeri, ali i Turistička zajednica HNŽ-a očekuju mnogo, potvrdio nam je direktor Turističke zajednice HNŽ-a Andrija Krešić. Ona su posebno opravdana ako se zna da je iz godine u godinu turista sve više.

„Dolazaka već ima, polako se pripremamo, a očekivanja su da bi ova sezona mogla biti najbolja poslijeratna“, kaže Krešić koji se trenutačno nalazi na sajmu u Pragu. Tome će sigurno pridonijeti i činjenica da Turistička zajednica HNŽ neumorno izlazi na sajmove u zemlji i svijetu, promovirajući turistička odredišta naše županije, a koja plijene veliku pozornost.. Na štandu naše turističke zajednice uvijek je netko, posjetitelje podjednako zanima kulturni-povijesni, ali i vjerski i morski turizam, pričaju naši predstavnici. Dakle, ne manjka zanimanja ni za Mostar i Stari most, ni za Neum, ni za Međugorje.

Prema Krešićevim riječima jučer je bio prvi dan sajma u Pragu, a nakon njega će  izlagati u Munchenu, Beogradu, Berlinu…

Naše turističke destinacije hvaljene su i na internet stranicama koje se bave putovanjima. Oni koji su već bili u gradu na Neretvi drugima savjetuju da naš grad obavezno posjete, a posebno hvale gostoprimljivost domaćina i ukusnu i jeftinu lokalnu hranu.

Negativnosti vezanih za naša turistička odredišta iz godine u godinu je sve manje, a sada je već izvjesno da će gosti i narednih godina pristizati u sve većem broju. S druge strane, u više navrata je pisano kako Mostaru svake sezone iz ruka klize milijuni, što zbog turizma na crno, što zbog činjenice da se turisti i dalje Starim gradom šeću posve besplatno, što zbog činjenice da je Mostar često samo jednodnevno izletište turista koji spavaju u drugim gradovima. Upravo su to pitanja kojima će se morati pozabaviti oni koji od mostarskog turizma žele profitirati.

K.Bošnjak

Ostavi Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Potrebna polja su označena *

*

5 × three =

Scroll na vrh