Naslovna > ŽIVOT > Sedamnaestogodišnjak osvojio više od 150 zlatnih medalja
Sedamnaestogodišnjak osvojio više od 150 zlatnih medalja

Sedamnaestogodišnjak osvojio više od 150 zlatnih medalja

NOVI  TRAVNIK – Karlo Simičić, član Judo kluba “FTM Novi Travnik” vrhunski je sportaš koji niže uspjehe iako mu je tek 17 godina.

Proteklog vikenda u Rijeci je održan međunarodni Otvoreni kup Labinske republike na kojem je sudjelovalo šest zemalja – Hrvatska, Austrija, Japan. BiH, Slovenija i Italija. Ispred judo kluba “FTM Novi Travnik” nastupilo je pet natjecatelja u kadetskoj i seniorskoj konkurenciji: Ilija Tomić (3. mjesto kadeti), David Čečura (2. mjesto kadeti), Mišel Nakić, Ivo Vrhovac i Karlo Simičić koji je u seniorskoj kategoriji osvojio 3. mjesto.

Simičić je u borbi protiv Japanca Tomorija izgubio za jedan poen, dok je preostale borbe u kratkom vremenu riješio iponom i osvojio zasluženo treće mjesto.

Karlo se judom bavi od svoje sedme godine, a koliko je posvećen tom sportu govori činjenica da je do sada osvojio više od 150 zlatnih medalja na raznim međunarodnim i državnim prvenstvima. Šesterostruki je državni prvak u svim starosnim kategorijama kao i balkanski prvak.

Judo klub “FTM Novi Travnik”, kako Drukciji.ba doznaje u klubu, trenira u vrlo lošim uvjetima, sa prethodnih šest termina koje su imali u Osnovnoj školi Novi Travnik, smanjeno im je na tri, što je nedostatno za bilo kakvo ozbiljno i profesionalno bavljenje sportom.

Unatoč poteškoćama u treniranju, Karlo će ove godine nastupiti i na Svjetskim juniorskim kupovima u Grčkoj, Italiji, Njemačkoj i Austriji, a pred ovim mladim Novotravničaninom je svjetla budućnost.

 

Ostavi Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Potrebna polja su označena *

*

11 − three =

Scroll na vrh