Naslovna > MOSTAR > Nastava u HNŽ-u počinje sutra i biti će skraćena
Nastava u HNŽ-u počinje sutra i biti će skraćena

Nastava u HNŽ-u počinje sutra i biti će skraćena

Nakon današnjeg sastanka Slavka Lauša, predsjednika Sindikata učitelja HNŽ-a i županijskog ministra prosvjete, Rašida Hadžovića, odlučeno je kako nastava u svim osnovnim i srednjim školama koje rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku u HNŽ-u počinje danas, ali sa skraćenim časovima.

Školski sat će trajati 30, umjesto 45 minuta, a nastava će umjesto 7.30 početi u 8 sati, kazao je Slavko Lauš, predsjednik Sindikata učitelja HNŽ-a za Bljesak.info.

Konzultiranje

“Nakon konzultiranja Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ s ravnateljima škola, predstavnicima sindikata i drugim zainteresiranima, zaključeno je da nastava u drugom polugodištu u osnovnim i srednjim školama koje rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku započne prema ranije donesenoj odluci, odnosno danas, 11. siječnja 2017. godine. Ravnatelji škola će, sukladno vremenskim i uvjetima za održavanje nastave u svakoj pojedinačnoj školi, donijeti odluku o eventualnom skraćenju nastavnog sata”, objavljeno je na web stranici Vlade HNŽ-a.

Naime, skraćivanje satova je uvjet kako nastavno osoblje i učenici ne bi morali nadoknađivati propuštenu nastavu.

Nadoknada nastave

Posjetimo, nastava je radi ekstremno niskih temperatura bila odgođena u ponedjeljak i utorak, 9. i 10. siječnja, a o nadoknadi ovih propuštenih sati, ravnatelji škola će sami odlučiti.

“Što se tiče nadoknade časova, to će odlučiti ravnatelji škola, jer se ne može u svakoj školi nadoknaditi nastava na jednak način”, kazao je županijski ministar prosvjete Hadžović.

Lauš je nedavno kazao kako bi se nastava trebala nadoknaditi za vrijeme proljetnog raspusta, te kako će se ovaj zahtjev uputiti ministru i Udruzi roditelja.  S.Š.P.

Ostavi Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Potrebna polja su označena *

*

11 + 18 =

Scroll na vrh