Naslovna > DOGAĐAJI > Kako je iz Tužiteljstva BiH nestalo na desetine tisuća konvertibilnih maraka?
Kako je iz Tužiteljstva BiH nestalo na desetine tisuća konvertibilnih maraka?

Kako je iz Tužiteljstva BiH nestalo na desetine tisuća konvertibilnih maraka?

SARAJEVO – Desetine tisuća konvertibilnih maraka (KM) nestalo je iz Tužiteljstva BiH, potvrđeno je za N1 u toj instiituciji.

Kako je za N1 potvrdio glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić, formiran je KTA predmet i vrše se određene provjere u svezi nestanka oko 60.000 KM koje je SFOR izuzeo još 2003. godine iz stambeno-poslovnih objekata obitelji Milorada Milakovića, kontroverznog prijedorskog biznismena. “U Tužiteljstvu BiH je formiran KTA predmet i vrše se određene provjere. Ne možemo davati više informacija niti detalja“, naveo je Grubešić u odgovoru za N1.

U središtu provjera Tužiteljstva je, navodno, tužitelj Božo Mihajlović koji je, prema dostupnim informacijama, potpisao prijam izuzete dokumentacije i drugih stvari vezanih za navedeni slučaj.

U nekoliko vreća koje je tada SFOR izuzeo, nalazili su se novac, oružje i druge stvari. Sedam godina kasnije, 15. studenog 2010. godine, tužitelj Tužiteljstva BiH Božo Mihajlović daje naredbu da se predmetni novac, koji je pohranjen u KDP-u Tužiteljstva BiH (sef) izuzme radi dostavljanja Sudu BiH na dalje postupanje. Od tog trenutka novcu se gubi svaki trag.

Prema saznanjima N1, ovo nije jedini predmet koji je vodilo Tužiteljstvo BiH, a iz kojeg je pod sumnjivim okolnostima nestao novac.

Ostavi Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Potrebna polja su označena *

*

10 − 9 =

Scroll na vrh