Naslovna > ŽIVOT > I veliki i mali spremni za karnevalsko ludilo
I veliki i mali spremni za karnevalsko ludilo

I veliki i mali spremni za karnevalsko ludilo

LJUBUŠKI – Ljubuški karneval, najveselija manifestacija u gradu, i ove godine  ponudit će mnoštvo dobre zabave i ludog provoda. Program starta u nedjelju, 19. veljače dječjom karnevalskom povorkom te dječjim programom u 13 sati u šatoru na Trgu Franje Tuđmana.

Dječji karneval

Skup svih dječjih karnevalskih skupina bit će u 12 i 30  sati kod Osnovne škole Marka Marulića, a povorku će  predvoditi  meštar od karnevala zajedno sa svojim suradnicima iz Karnevalskog društva Prolog. Iza njih u povorci će se predstaviti ljubuške mažoretkinje, članovi limene glazbe Ljubuški, kao i karnevalske skupine iz ljubuških dječjih vrtića i osnovnih škola.

Osam dječjih karnevalskih skupina, pet vrtića i tri osnovne škole, predstavit će svoj program na pozornici u šatoru, potom će uslijediti puštanje balona u zrak, čime će djeca pokušati otjerati u zrak sve ono loše što se dogodilo u protekloj godini.

Središnja fešta

Sedam dana kasnije, 26. veljače, na tradicionalnu ljubušku pokladnu nedjelju, kreće već dobro poznato karnevalsko ludilo od ranih jutarnjih sati. Karnevalska vozila će, kako tradicija nalaže, krenuti iz Prologa te prolaziti kroz većinu sela općine Ljubuški gdje će im se priključiti brojni sudionici.

Dolaskom u grad, program će se nastaviti u ponešto izmijenjenom obliku u odnosu na protekle godine. Skup maškara bit će točno u podne na ljubuškom autobusnom kolodvoru. Program na Centru malih sportova započet će u 13, a završiti oko 15 sati. Ovoga puta, gledatelji koji žele nazočiti karnevalskom programu i koncertu Miroslava Škore, posebnog karnevalskog gosta, trebat će izdvojiti simboličan iznos novca za cijenu ulaznice. Naime, ulaznice će se prodavati po cijeni  od 5 KM u pretprodaji, a 7 KM na dan karnevalske fešte. Za djecu, pak, ulaz će biti besplatan.

Ovogodišnja manifestacija ima i humanitarni karakter jer će dio prihoda od prodaje ulaznica biti doniran Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama „Duga” Ljubuški.

Piše: Antonela Marinović Musa, dogadjaji@dnevni-list.ba

Ostavi Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Potrebna polja su označena *

*

five − 3 =

Scroll na vrh