Naslovna > SPORT > Graovac na korak od povratka Pod Bijeli brijeg, znači li to odlazak Bogdanovića?
Graovac na korak od  povratka Pod Bijeli brijeg, znači li to  odlazak Bogdanovića?

Graovac na korak od povratka Pod Bijeli brijeg, znači li to odlazak Bogdanovića?

Provjereni stoper koji je s Plemićima osvojio dva naslova prvaka u Belgiji se nije naigrao i sada je, kako je sam izjavio, spreman vratiti se u Mostar iz kojeg je ljetos otišao s trofejem ‘Filip Šunjić Pipa’ kojeg dodjeljuju navijači

 Zrinjski je mislio ozbiljno i s postojećim kadrom, no Mostarci bi na proljeće zaista moglo biti tvrd orah za sve. Ostvarit će se to u punom smislu riječi ukoliko Pod Bijeli brijeg sleti još jedno pojačanje u obrani, a priča se zakotrljala i blizu je raspleta.

Daniel Graovac se vraća u Zrinjski. Klub to jučer nije potvrdio, no u medije je plasirana snažna spekulacija. Da bi do toga moglo doći potvrdio je i sam 23-godišnji stoper.

– Zrinjski me kontaktirao, a svi znaju da je taj klub u mom srcu. Nadam se iskreno da ću se vratiti, sve bi trebalo biti poznato u idućih nekoliko dana. Mislim da će sve biti u redu, rekao je u izjavi za Sportsport.ba.

Zrinjski ima tri klasična stopera, Matiju Kataneca, Slobodana Jakovljevića i Jasmina Bogdanovića, ali treba znati da je trener Ivica Barbarić u pripremama na centralnom defanzivnom oprobavao i Luku Lučića. Ljevaci Katanec i Lučić čvrsto su usidreni Pod Bijelim brijegom, prvi kao dokazani stoper, drugi kao potencijal koji dolazi. Sa dešnjacima je drukčije – Jakovljević je siguran starter, no za malo korištenog Bogdanovića to se nikako ne može ustvrditi, a tu upada priča o Graovcu.

Daniel je dvostruki osvajač titule sa Zrinjskim iz kojeg je prošlog ljeta otišao sa naslovom prvaka i trofejem ‘Filip Šunjić Pipa’ kojeg dodjeljuju navijači i tada potpisao za ciparski Apollon, koji ga je dao na posudbu u Mouscron. U Belgiji se nije naigrao i sada je, kako je sam izjavio, spreman vratiti se u Mostar. S obzirom na situaciju sa stoperima Pod Bijelim brijegom, vjerujemo da u taboru Zrinjskog nemaju ništa protiv – naprotiv, Graovac bi im odlično došao u nastojanju da očvrsnu obranu koja je tekuće sezone smekšala u odnosu na prošlu.

Hoće li doći do te promjene kadra, vidjet ćemo, no jedna druga jučer je službeno potvrđena. Klub i krilni ofenzivac Germain Kouadio sporazumno su raskinuli suradnju. Bjelokošćanin je Pod Bijeli brijeg došao jesenas i u prvom dijelu sezone upisao tri nastupa, od čega dva u Kupu. S obzirom da uopće nije išao na pripreme u Istru, već tada bilo je jasno da stožer na njega više ne računa.

Ove sezone Zrinjski se ukupno oprostio od šestorice (Danijel Stojanović, Benjamin Čolić, Anto Radeljić, Matej Sivrić, Miloš Žeravica, Germain Kouadio), a toliko je novih imena sletjelo Pod Bijeli brijeg (Tonći Kukoč, Zvonimir Blaić, Rijad Kobiljar, Nermin Jamak, Saša Kajkut i Kenan Pirić).

Piše: Slaven Nikšić, sport@dnevni-list.ba

Ostavi Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Potrebna polja su označena *

*

thirteen − 12 =

Scroll na vrh