Naslovna > MOSTAR > Djevojke sa poteškoćama u razvoju pridonijele društvenoj inovativnosti
Djevojke sa poteškoćama u razvoju pridonijele društvenoj inovativnosti

Djevojke sa poteškoćama u razvoju pridonijele društvenoj inovativnosti

Radionice radne terapije za osobe sa poteškoćama “Second hand” imaju za cilj profesionalno osnaživanje ovih osoba koje su život do svoje 18. godine provele u dječjim domovima

Projekt radne terapije Udruge Naša djeca iz Mostara „Second hand“ je projekt u kojem rade djevojke sa poteškoćama u razvoju. Projekt im omogućava osnovne uvjete za život, rad i egzistenciju. Naime, Udruga se pridružila SIC Impact natjecanju (Social Innovation Competition Impact) koje se fokusira na društvene inovacije koje mogu riješiti društvene probleme u zajednicama, gdje se našla među pet finalista.

“Dragi prijatelji potrebna nam je Vaša pomoć. Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo da smo među pet finalista SIC Impact natjecanja. Kao i puno puta do sada nadamo se da ćemo uspjeti zajedničkim snagama da im pomognemo. Glasati možete #smartstart4u i #SICimpact web stranici, FB stranici i instagramu. Glasanje traje do 10. siječnja do 13 sati”, poručili su iz Udruge Naša djeca.

Radionice

Radionice radne terapije za osobe sa poteškoćama “Second hand” imaju za cilj profesionalno osnaživanje ovih osoba koje su život do svoje 18. godine provele u dječjim domovima. UG „Naša djeca u BiH“ raspoređuje po principu darovnica i daruje za djecu bez roditeljskog staranja i osoba sa posebnim potrebama unutar dječjih domova, Udruženja i Zavoda širom BiH. Jedan dio garderobe i obuće imaju priliku kupiti naši sugrađani i na taj način podržati projekt radionice radne terapije, financiranje projekta samostalnog stanovanja i realizaciju kreativno –edukativnih radionica za unaprjeđenje života djece bez roditeljskog staranja i osoba sa posebnim potrebama.

Posjetite nas i podržite realizaciju naših projekata na zadovoljstvo djece”, poručili su iz Udruge.

Tužna sudbina

Osim tužne životne sudbine, za koju ni jedno dijete nije krivo, oni se susreću i sa drugim problemima. U zajednici žive odbačeni i marginalizirani od strane svojih sugrađana, omalovažavani i neshvaćeni samo zato što su nezbrinuti, međutim djelatnici UG Naša djeca su njihovi prijatelji, roditelji, braća i sestre. Kroz projekte se bore protiv predrasuda, sprovode proces socijalizacije i pokušavaju razviti svijest o ovoj populaciji u široj bh. zajednici. Rade sa njima od samog djetinjstva, kroz radionice Dječjeg kluba pomažu im da urade domaću zadaću, daju instrukcije, pomažu im da ostvare što bolje rezultate u školi, slave rođendane sa njima kao pravi prijatelji, a kroz radionicu radne terapije svoje korisnike spremaju za radnu okolinu, omogućuju im rad i zaradu.

Naime, Mostar je grad u kojem živi zaista mnogo dobroćudnih ljudi koji su spremni pomoći sugrađanima kojima je pomoć zaista potrebna. Iz godine u godinu svjedoci smo mnogobrojnih humanitarnih akcija u kojima Mostarci pomažu jedni drugima. Jedna takva akcija je i nedavni humanitarni koncert “Plešimo za Našu djecu” koji je održan u prosincu, a čiji organizatori su bili PS Flash Mostar i UG Naša djeca. Novac prikupljen od prodaje ulaznica poklonjen je Udruženju Naša djeca.  S.Š.P.

Ostavi Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Potrebna polja su označena *

*

one × one =

Scroll na vrh