Naslovna > KULTURA > Bivši kolege iz benda obilježili rođendan Davida Bowieja
Bivši kolege iz benda obilježili rođendan Davida Bowieja

Bivši kolege iz benda obilježili rođendan Davida Bowieja

Koncert Proslava Davida Bowieja održan je u Brixtonu u južnom Londonu, rodnom mjestu tog legendarnog glazbenika, gotovo godinu dana nakon što je umro od raka

Obožavatelji i prijatelji preminule britanske rock zvijezde Davida Bowieja prisustovali su humanitarnom koncertu u Londonu koji je u nedjelju održan u čast njegovog 70. rođendana.

Koncert “Proslava Davida Bowieja održan je u Brixtonu u južnom Londonu, rodnom mjestu tog legendarnog glazbenika, gotovo godinu dana nakon što je umro od raka.

Rasprodani koncert organizirao je hollywoodski glumac Gary Oldman, a na njemu su svirali Bowiejevi prijatelji i bivši kolege iz benda poput klavijaturista Mikea Garsona i gitarista Earla Slicka.

Čovjek s tisuću lica

Bowie se je rodio 1947. kao David Robert Jones, a umjetničko ime David Bowie nadjenuo si je 1965. godine. Umro je 10. siječnja prošle godine, dva dana prije svog 69. rođendana i objave svog posljednjeg albuma “Blackstar”.

U povijest pop glazbe upisao se kao čovjek s tisuću lica, pseudonima i stilova, od glam rocka, bjelačkog soula do elektronske glazbe.

Nastupio je i u  više filmova i televizijskih produkcija, a o njemu su izdane brojne knjige i snimljen niz dokumentarnih filmova.

 

Ostavi Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Potrebna polja su označena *

*

5 − two =

Scroll na vrh