Naslovna > KULTURA > Basheskia & Edward EQ nastupaju na Eurosonic festivalu
Basheskia & Edward EQ nastupaju na Eurosonic festivalu

Basheskia & Edward EQ nastupaju na Eurosonic festivalu

Eurosonic je najveći evropski showcase festival, na kojem se svake godine publici i profesionalcima iz muzičke industrije predstavi više od 300 bendova i izvođača sa svih strana kontinenta

Bosanskohercegovački muzički dvojac Basheskia & Edward EQ nastupit će u okviru festivala Eurosonic u nizozemskom Groningenu 12. siječnja.

Eurosonic je najveći evropski showcase festival, na kojem se svake godine publici i profesionalcima iz muzičke industrije predstavi više od 300 bendova i izvođača sa svih strana kontinenta.

Na Eurosonicu nastupaju bendovi za koje organizatori procijene da posjeduju potencijal za širi međunarodni uspjeh, a oko tridesetak izvođača predlažu i radio-stanice koje su  članice EBU mreže.

Iako zbog dugovanja prema EBU-u BH radio1 ove godine neće u punom kapacitetu sudjelovati na festivalu i konferenciji, organizatori Eurosonica ipak su odabrali bh. electro-pop dvojac za nastup na ovogodišnjem festivalu.

Potvrda kvalitete rada naših glazbenika

To je potvrda, smatraju u ovoj radijskoj kući, kvaliteta rada ovih muzičara, inače poznatih i po svojim solo angažmanima,  jer je Nedim Zlatar (Basheskia) bubnjar, a Leonardo Šarić (Edward EQ) operski pjevač angažiran u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Zajedno su autori jednog albuma “Can I play with your memories?” (“Mogu li se igrati tvojim sjećanjima?”), nekoliko singlova, mnoštva zvučnih instalacija, muzike za teatar, film itd. Uskoro bi trebali objaviti i novi LP – ”Fatherland”.

Pored ovog dua, na na ovogodišnjem Eurosonicu nastupit će i Mario Batković,  harmonikaš bh. porijekla koji živi i radi u Švicarskoj, a domaća publika ga je nedavno imala priliku prvi put vidjeti u BiH, na zajedničkom koncertu sa bendom “Sikter” i reperom Edom Maajkom.

Ostavi Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Potrebna polja su označena *

*

2 × 4 =

Scroll na vrh