Naslovna > MOSTAR > Balet Mostar Arabesque odlazi na svjetsko finale u Njemačkoj
Balet Mostar Arabesque odlazi na svjetsko finale u Njemačkoj

Balet Mostar Arabesque odlazi na svjetsko finale u Njemačkoj

MOSTAR – 11.02. je u Zenici održan Dance World Cup, balkanske kvalifikacije za finale, koje će se održati od 24.06. -01.07. u Offeburgu/Njemačka. Pošto je već nekoliko godina zaredom učesnik DWC-a, Ars centar je dobio licencu organizacije međunarodne kvalifikacije za zemlje Balkana (BiH, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Alanija) za svjetsko finale DWC 2017.

Balet Mostar Arabesque je od prijavljenih 6 grupnih koreografija u različitim kategorijama, osvojio 6 prvih mjesta. Po visini bodova, direktno u finale su plasirane grupne koreografije: Kitri little girls, Ero s onoga svijeta, Crne labudice i Logika tajni.

Ostali rezultati duela: Kvartet Minjoni ( Hana Antunović, Eva Šefer, Klara Ozvatić i Elena Slezak) prvo mjesto, Čipolino (Emina Kulikčija i Eva Šefer) III mjesto, Snovi (Maja Beglerović i Iva Stanić) II mjesto, Trepak ( Vivien Zelenika i Lana Kožul) I mjesto. Nagrade solo izvedbi: Ena Brkić dva prva mjesta u kategorijama SnSB i SNSN, Laura Vidović prvo mjesto u juniorskoj kategoriji JSB, Lana Kožul treće mjesto u kategoriji KSM, Nika Banović, prvo mjesto u kategoriji KSPB, Vivien Zelenika treće mjesto u kategoriji JSM.

Specijalna nagrada mostarskom baletu od predsjednika žirija John Grimshawa je: besplatne kotizacije za tri grupne koreografije.

Programu su prisustvovali i gosti: direktor DWC World Cup-a, gospodin John Grimshaw, internacionalni predstavnik žiria Mary Walledge (Škotska), Maxim Clefos (Moldavija), Edina Papo (BiH), i Belma Čečo-Bakrač (BiH).

Na ovogodišnjem finalu u Offenburgu će učestvovati 44 zemlje, a BiH će predstavljati balerine iz Mostara, Zenice, Banjaluke i Sarajeva.

 

Ostavi Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Potrebna polja su označena *

*

two + two =

Scroll na vrh