Naslovna > DOGAĐAJI > Amir Zukić mjesecima pod istragom, a nitko ništa ne zna
Amir Zukić mjesecima pod istragom, a nitko ništa ne zna

Amir Zukić mjesecima pod istragom, a nitko ništa ne zna

SARAJEVO – Tužiteljstvo Sarajevske županije (SŽ) je, nakon višemjesečne trakavice, žalbama izdejstvovalo povratak u pritvor Eseda Džananovića, Ramiza Karavdića, Senada Trake, Nedžada Trake i Safeta Bibića, osumnjičenih u predmetu “Bosna“.

Navedeni osumnjičeni u ovom predmetu su krajem studenog prošle godine pušteni iz pritvora, nakon čega su uslijedile žalbe Tužiteljstva, što je rezultiralo vraćanjem petorice osumnjičenih u pritvor. Ove se osobe sumnjiči da su organizirali grupu te, koristeći svoj utjecaj, zapošljavali osobe u javna poduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u FBiH, za što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi. N1 televizija objavila je da se u okviru tog predmeta, a prema nikad potvrđenim informacijama, vodi istraga i protiv trojice visokopozicioniranih dužnosnika SDA: dvojice potpredsjednika, Asima Sarajlića i Mirsada Kukića, te glavnog tajnika SDA Amira Zukića.

Kako su za N1 u utorak kazali u Tužiteljstvu, na navode o sudjelovanju spomenutog trojca u nezakonitim zapošljavanjima nemaju komentar. “Ne komentiramo medijske napise“’, rekla je za ovu regionalnu tv. postaju glasnogovornica Tužiteljstva SŽ-a Azra Bavčić.

No, N1 navodi da doznaje da su visoki dužnosnici SDA pod istragom zbog kaznenog djela udruživanje radi činjenja kaznenih djela iz čl. 340 KZFBiH, a u svezi kaznenog djela Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem te kaznenog djela Zlouporaba položaja ili ovlasti.

Prema navodima iz istrage, oni su osumnjičeni za vršenje nezakonitih radnji tijekom 2014., 2015. i 2016. godine. Visokopoziconirana trojka SDA po tom pitanju zvanično nije reagirala.

 

2 komentara

  1. Amire, krenulo te, a i šefa ti ove nove godine. Vala i red je. Sjebali ste toliko dobrih, poštenih, nadasve radišnih patriota. Došo vakat da se mre!

  2. Kladinicarska mafija nema mira .Tek sam sada poceo da cijenim gospodina Zukica

Ostavi Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Potrebna polja su označena *

*

1 × one =

Scroll na vrh